avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

De fapt revin! Subiect: pensie alimentara
Divort. Custodie comuna. Mama pleaca imediat in Germania, feb 2014. Lasa copilul la mine, tata. ( Se recasatoreste in oct. 2014). Incep proces , cer contributia mamei, Trimite acte, in germana, netraduse, pretinde ca nu are serviciu. Cum se va calcula contributia mamei, ea cere la salariul minim din Romania. Este aproape sigur ca in Germania lucreaza la negru, in plus beneficiaza de asistenta sociala . Are un act , tot in germana prin care pretinde ca face zilnic cursuri de germana- 4 ore?. De ce revin?? Astazi mi-a aparut solutia pe sait-ul Tribunalului: "respinge ca nefondat APELUL "!! Este posibil ca mama care si-a parasit copilul sa nu fie obligata la pensie alimentara?? Rog ajutor!
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: RaduTroy , utilizator 00:26, 13 Iunie 2015
In calitate de reclamant trebuie sa faceti dovada celor sustinute (in speta ca exista un loc de munca al mamei si nivelul veniturilor). In caz contrar va fi obligata la minim pe economie.


minim pe economia romana sau pe economia germana?? unde pot gasi o referire, un precedent?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2015
gi-jane2, moderator
Daca faceti dovada unei resedinte legale in Germania se poate obtine la minimul de acolo.
S-ar parea ca este o tema mai putin explorata. Avocatii pe care i-am contactat s-au cam retras spunind ca e mult de citit.. Cu voia dvs as mai avea cateva intrebari:
1 Ce ar putea insemna contributie IN NATURA pentru (exemplu) lunile septembrie-decembrie 2013? Exista norme referitoare la contributia IN NATURA?
2Rog opinia unui avocat vis a vis de art.3 b din Lg.36/2012-MJ ..poate asista creditorul...sa completeze cererea in vederea obtinerii sau modificarii unei hotariri judecatoresti... cu trimitere la Reg. 4/2009



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara RaduTroi RaduTroi Divort. Custodie comuna. Mama pleaca imediat in Germania, feb 2014. Lasa copilul la mine, tata. ( Se recasatoreste in oct. 2014). Incep proces , cer ... (vezi toată discuția)
Venituri in germania RaduTroy RaduTroy Exista in Romania sau UE o institutie abilitata sa cerceteze ce venituri obtine in strainatate un roman ce lucreaza in UE pentru stabilirea corecta a pensiei ... (vezi toată discuția)
Modalitate plata pensie alimentare irig irig Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum pot plati pensia alimentara. Sunt divortat din 2012 nov si in urma hotararii s-a stabilit sa platesc pensie ... (vezi toată discuția)