Exista in Romania sau UE o institutie abilitata sa cerceteze ce venituri obtine in strainatate un roman ce lucreaza in UE pentru stabilirea corecta a pensiei alimentare?(am mai pus intrebari legate de subiect...s-a stabilit in sarcina fostei sotii o pensie de ce nu acopera nici 1/4 din necesarul copilului, IN NATURA!!!) Am facut apel solicitind plata in bani si calculul la salariul din Germania dar mi-a fost respins apelul( pe greseala mea , sunt sigur, am fost cam stingaci, nu mi-am permis avocat). Ulterior am aflat despre existenta urmatoarelor: Regulamentul 4/2009 al CE, Conventia de la Haga din 2007, Lg 36/2012.. .dar eu, ca orice nejurist, nu cred ca patrund intelesul precis al legii.
Daca parintele are rezidenta in Germania si faceti dovada acestui fapt poate fi obligat la plata unei pensii de intretinere raportat la nivelul salariului minim de acolo.
Daca faceti si dovada concreta a locului de munca, atunci instanta va putea solicita prin adresa oficiala comunicarea veniturilor parintelui pe ultimele 6 luni.
Sarut mana!
A fost facuta dovada ca este in Germania. Ea a propus 170 LEI calculat la salariul minim din Romania , eu am propus 1000 lei( CAM1/2 din cheltuielile mele cu copilul) calculat la salariul minim din Germania.. mi-a fost respinsa actiunea.. nu am primit inca hotarirea motivata.
Pensie alimentara
RaduTroy
De fapt revin! Subiect: pensie alimentara
Divort. Custodie comuna. Mama pleaca imediat in Germania, feb 2014. Lasa copilul la mine, tata. ( Se recasatoreste ... (vezi toată discuția)