avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Venituri in Germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Venituri in Germania

Exista in Romania sau UE o institutie abilitata sa cerceteze ce venituri obtine in strainatate un roman ce lucreaza in UE pentru stabilirea corecta a pensiei alimentare?(am mai pus intrebari legate de subiect...s-a stabilit in sarcina fostei sotii o pensie de ce nu acopera nici 1/4 din necesarul copilului, IN NATURA!!!) Am facut apel solicitind plata in bani si calculul la salariul din Germania dar mi-a fost respins apelul( pe greseala mea , sunt sigur, am fost cam stingaci, nu mi-am permis avocat). Ulterior am aflat despre existenta urmatoarelor: Regulamentul 4/2009 al CE, Conventia de la Haga din 2007, Lg 36/2012.. .dar eu, ca orice nejurist, nu cred ca patrund intelesul precis al legii.
Cel mai recent răspuns: RaduTroy , utilizator 15:00, 15 Mai 2015
Daca parintele are rezidenta in Germania si faceti dovada acestui fapt poate fi obligat la plata unei pensii de intretinere raportat la nivelul salariului minim de acolo.

Daca faceti si dovada concreta a locului de munca, atunci instanta va putea solicita prin adresa oficiala comunicarea veniturilor parintelui pe ultimele 6 luni.
Sarut mana!
A fost facuta dovada ca este in Germania. Ea a propus 170 LEI calculat la salariul minim din Romania , eu am propus 1000 lei( CAM1/2 din cheltuielile mele cu copilul) calculat la salariul minim din Germania.. mi-a fost respinsa actiunea.. nu am primit inca hotarirea motivata.
Pretinde ca nu a lucrat,ar fi angajata , cu contract de munca de 1-2 luni, se pare ca inainte a lucrat la negru.
Asteptati motivarea si in functie de aceasta va conturati strategia in apel.
Regulamentul 4/2009, Lg.36/2012: Ministerul Justitiei ar putea obtine din Germania Situatia veniturilor ei. Cum ar trebui sa procedez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara RaduTroy RaduTroy De fapt revin! Subiect: pensie alimentara Divort. Custodie comuna. Mama pleaca imediat in Germania, feb 2014. Lasa copilul la mine, tata. ( Se recasatoreste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, în urma divorțul s-a dispus plata pensie alimentare ... axela87 axela87 Buna ziua, în urma divorțul s-a dispus plata pensie alimentare 33% din venitul minim pe economie, precizez ca în timpul și după definitivarea divorțul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. fiul meu, persoana încadrată in gradul grav de handicap, ... CristinaVoicu CristinaVoicu Buna ziua. Fiul meu, persoana încadrată in gradul grav de handicap, si-a dat in judecată tatăl pentru pensie de întreținere. Sunt divorțată de tatăl ... (vezi toată discuția)