avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... refuz radiere fiscala auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

refuz radiere fiscala auto

am cumparat o masina urmand ca ulterior in maxim o saptamana fostul proprietar sa-mi trimita fisa fiscala a masinii.a trecut mai bine de 30 zile si vanzatorul amana mereu sa-mi trimita fisa fiscala. ce pot sa fac sa-l determin pe vanzator sa-mi trimita fisa fiscala? mentionez ca nu am cumparat masina de la proprietarul din actele masinii ci de la cel putin al 3-lea proprietar, in tot acest timp masina vanzandu-se si cumparandu-se doar cu radierea fiscala. adica pe talonul masinii proprietar este x ,utilizator pe talon este y, iar eu am cumparato de la z. acu stau si ma gandesc oare vanzatorul a fost proprietarul acestei masini cu adevarat? am sunat la administratia financiara de care apartine vanzatorul sa vad daca vanzatorul are pe rolul fiscal masinasi am fost refuzat pe motiv ca nu au voie sadea aceste informatii.cum sa fac sa aflu daca vanzatorul a fost proprietar al masinii si cum sa obtin fisa fiscala a masinii cumparate? va rog cine poate sa ma ajute. multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters30487 , utilizator 10:55, 1 Iulie 2009
este o problema in acest caz...somati-l sa va dea fisa de inmatriculare a masinii..Mai mult ca sigur , masina fie nu a fost inmatriculata de catre vanzator , fie are datorii fiscale si cei de la Directia de impozite si taxe locale nu pot sa-i elibereze fisa fiscala.
traba cu somatiile nu prea tin la individ. am nevoie de o metoda de obligare a vanzatorului pentru a-mi trimite fisa fiscala a masinii.
Sfatul meu este sa luati legatura cu proprietarul masini, cel care apare pe actele masini, pentru ca mai mult ca sigur vanzatorul nu o are declarat si in consecinta nu poate sa va prezinte o asemenea fisa fiscala , ....ca idee s-ar putea sa gasiti nr. de telefon al proprietarului pe asigurarea RCA ......si mai departe pentru a evita prezentarea tuturor contractelor de vanzare cumparare pana la d-v(serviciul de inmatriculari asa va cere ) incercati sa va intelegeti cu proprietarul sa incheiat contract direct cu el in acest fel simplificati mult lucrurile ......multa bafta ...........iar in situatia in care nu rezolvati nimic singura alternativa este din pacate o actiune in instanta
e bun ultimul sfat. multumesc.dar trebuie sa caut prorietarul din acte a masinii pe alta cale decat prin nr. de telefon de pe asigurarea rca pentru simplu motiv ca masina nu avea asigurare cand am cumparato.vanzatorul circula fara rca. eu am facut rca in ziua cumpararii si pe asigurare nu este trecut nr. meu de telefone. daca nu locuiam in orase diferite cautam proprietarul din acte la domiciliu dar asa cum e situatia acum trebuie sa caut alta cale.
trebuie sa stiti urmatoarele:
autovehicolul este inregistrat la circa financiara din cadrul Primariei, pe numele ultimului proprietar inscris pe cartea de identitate.Dvs nu mai aveti treaba cu respectivul de la care ati cumparat autoturismul.El nu a fost decat un intermediar, acum urmand sa luati legatura cu proprietarul din talon si carte. Banuiesc ca sunt ceva datorii, avand in vedere istoricul vanzarii acestui autoturism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura vanzare si imatriculare autovehicul de la o persoana juridica catre o alta persoana juridica BRATU ALINA BRATU ALINA Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu pasii pe care trebuie sa ii urmez in cazul in care doresc sa trec o masina dupa o firma pe o alta firma. ( ambele firme ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism de la mostenitor vossk vossk Buna ziua, Doresc sa cumpar un autoturism de la mostenitor, peste 2 saptamani cand se va incheia dezbaterea succesiunii (vanzatorul este unicul ... (vezi toată discuția)
Act vanvare_cumparare auto TIBERIU K TIBERIU K Va Salut!Va rog o lamurire :am cumpatat o masina din orasul in care locuiesc am facut act vanz- cump cu proprietarul si ne-am inteles sa nu o inmatriculez pe ... (vezi toată discuția)