avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Liber in weekend
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Liber in weekend

Lucrez ca polițist local (funcționar public),problema este următoarea: de la începutul anului nu am avut decât un weekend(am ieșit din tura de noapte sâmbăta dimineața). In luna martie pe perioada de weekend nu am avut decât o sâmbăta liber,restul liberelor fiind haotice în cursul săptămânii(o zi munca,1libera,4 zile munca una libera,2 munca ,1 libera,etc) .pe cursul lunii curente,aprilie, am 2 sâmbete libere în zilele de weekend,NICI O DUMINICA, LA FEL CA ÎN LUNA ANTERIOARA și un program haotic. doar de 2 ori în aceasta luna fiind în cursul săptămânii liber cate 2 zile consecutive. soția este libera în weekend ,având și 2 copii ,doresc sa știu AVEM DREPTUL LA WEEKEND (POSIBIL SA DORESC SA MERG CU FAMILIA UNDEVA LA TARA SAU SA IES LA UN PICNIC,WEEKENDUL FIIND SINGURA PERIOADA DIN SĂPTĂMÂNA CÂND CA FAMILIE PUTEM FI TOȚI LA UN LOC). ZILELE LUCRATE ÎN WEEKEND NU SUNT COMPENSATE ÎN VREUN FEL DOAR O ZI LIBERA 1/1 ÎN CURSUL SĂPTĂMÂNII. CE DREPTURI AVEM ȘI CE ESTE DE FĂCUT(EFECTIV NE ESTE INTERZIS DREPTUL DE A FI CU FAMILIA ȘI A PUTEA MERGE UNDEVA CU EA IN WEEKEND). MENTIONEZ CA LUCRAM IN TREI SCHIMBURI
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:28, 2 Aprilie 2015
De la 1 ianuarie 2015 munca prestată de poliţişti în weekend şi sărbători legale se va plăti cu o majorare de 75%.
[ link extern ] /
SUNT POLITIST LOCAL!
Atunci va sunt aplicabile prevederile OUG 83/2014
Art. 8. - (1) In anul 2015, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.
...
deci...practic nu avem dreptul la weekend.deși ar fi foarte simplu ,lipsește bunăvoința și respectul fata de colectiv al celor ce fac graficul lunar de lucru! De sindicatul no combat care n-a rezolvat ceva vreodată nu mai pomenesc !
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
Baciuc Claudiu, utilizator
Incercati o sesizare la Inspectia Muncii.

Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin:
Email: comunicare@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere pt. soferi balogh77 balogh77 Buna ziua Lucrez la o firma de transport care efectueaza transport international, curse regulate Romania - EU - Romania. Intr-o luna petrec pe drum cam 3 ... (vezi toată discuția)
Codul muncii Dany1870425 Dany1870425 Am o intrebare, am citit pe internet ca timpul de lucru pe saptamana este de maxim 48 de ore inclusiv orele suplimentare, eu lucrez 60 de ore, cu acte ... (vezi toată discuția)
Plata ore sarbatori legale adusca adusca Lucrez intr-o institutie publica cu foc continuu-birou vamal de frontiera- si as dori sa stiu daca orele lucrate in zilele de sarbatori legale , sambata, ... (vezi toată discuția)