avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Vanzare cladire de la sc catre pf
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Vanzare cladire de la sc catre pf

Buna ziua!
Am o SC microintreprindere neplatitoare de TVA, platitoare de impozit pe venit, pe care detin o cladire. Cladirea respectiva vreau sa mi-o vand mie in calitate de asociat.
Intrebarile mele sunt:
1. Trebuie sa fac evaluare pentru vanzarea cladirii?
2. Pot sa vand cladirea in baza unei facturi sau in baza unui contract de vanzare-cumparare incheiat la notariat?
3. In urma operatiunii de vanzare societatea plateste impozit pentru venitul obtinut?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Srl vinde cladire catre asociatul unic neacsudelia neacsudelia SRL are in patrimoniu o cladire obtinuta in regie proprie in anul 2004 in valoare de 81.489,00 lei si doreste sa o vanda asciatului unic. Care sunt pasii de ... (vezi toată discuția)
Scadere cladire din patrimoniu pe baza de contract de vanzare-cumparare sub semnatura privata incheiat in 2006 CO.COS CO.COS O cladire a fost vanduta cu contract de vanzare-cumparare sub semnatura privata in anul 2006 de la proprietarul [b]SC ICS[/b] catre [u]SC PIX[/u] si solicita ... (vezi toată discuția)
Credit persoana juridica ronaldinia21 ronaldinia21 eu ca firma iau un imprumut bancar pe termen lung de 500.000 euro ca sa achizitionez o cladire. ulterior vand cladirea unei persoane fizice. cheltuiala cu ... (vezi toată discuția)