avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1264 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale srl vinde cladire catre asociatul unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

srl vinde cladire catre asociatul unic

SRL are in patrimoniu o cladire obtinuta in regie proprie in anul 2004 in valoare de 81.489,00 lei si doreste sa o vanda asciatului unic. Care sunt pasii de urmat pentru aceasta operatiune atat din punct de vedere fiscal cat si contabil.
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
neacsudelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 10:04, 5 Octombrie 2009
contabil, emitere de factura si act de vanzare cumparare in forma autentica
fiscal, impozitare profit
atentie , factura se face cu TVA pentru ca vanzarea este catre o persoana fizica neplatitoare de TVA
evaluare si ncheiere act
...legea 31/1990 zice ca cel ce are in acea operatiune un interes contrar societatii (adica eu ca soc vreau un pret cat mai mare iar eu ca pers fizica vreu un sa platesc un pret cat mai mic) este obligat sa se abtina de la vot in aga...pai consider ca e obligat sa se abtina si daca e asoc unic cu atat mai mult cu cat de el singur depinde realizarea sau nu a operatiunii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum introduc o suma in contabilitate ?! incepatorul99 incepatorul99 in 2010 aveam in contabilitate o cladire care mai avea val de amortizare 20000 lei ,pe care am facturat-o patronului in iunie 2010, la aceasta valoare.In ... (vezi toată discuția)
Credit persoana juridica ronaldinia21 ronaldinia21 eu ca firma iau un imprumut bancar pe termen lung de 500.000 euro ca sa achizitionez o cladire. ulterior vand cladirea unei persoane fizice. cheltuiala cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare cladire cu teren de catre firma iliwxl iliwxl Buna ziua,cum imi pot vinde cladirea si terenul aferent de la firma mea catre mine ca persoana juridica,fac factura fiscala si act de vanzare-cumparare la ... (vezi toată discuția)