avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Intrebare anulare PV contraventie pentru o fapta pe ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Intrebare anulare PV contraventie pentru o fapta pe care nu am comis-o

Ce sanse am in instanta in anularea unui p.v. de contraventie intocmit legal din punct de vedere al redactarii si incadrarii cu exceptia faptului ca a fost redactat in lipsa mea si fara martori. Fapta savarsita a fost comisa pe proprietatea mea dar nu de mine care dormeam la ora producerii.Incadrarea faptei art.2 ,pct. 26 din legea 61/91. La rubrica martori scrie ora tarzie iar la mentiuni ca eram in stare vadita de ebrietate. Ora actiunii 02 noaptea.Am depus plangere contraventionala la p.v. in care am fost amendat cu 500 lei. Ce sanse am in anularea acestuia?
Cel mai recent răspuns: nikolas , utilizator 12:06, 4 Aprilie 2015
Cazurile care atrag anularea PV contraventie,sunt legal prevazute in disp OG nr 2/2001 art 17
aspectele invocate de dvs nu atrag nulitatea PV
Daca PV a fost intocmit in lipsa dvs,cum au fost consemnate in PV datele dvs de identificare ?
Am lucrat in MAI acum sunt pensionar. Nu m-a legitimat nimeni cand a sunat la poarta, mi s-a atras atentia sa dau muzica mai incet dar nu eu eram in cauza ci fiul meu. In PV la locul nasterii este o greseala , in loc de j este s iar la cnp este ceva indescifrabil la penultimele cifre. Banuiesc ca fiind cunoscut dupa nume mi-au luat datele din baza lor de date.Acest PV este dupa parerea mea o razbunare din partea unui vecin care a reclamat si care este lucrator activ MAI si care dupa avertizarea colegului lui facuta catre mine, fiul meu sa dus la el sa-si ceara scuze si fara nici o explicatie la batut cu bulanul din dotare de fata fiind doi colegi de-ai fiului meu.Eu am sunat la 112 si a venit acelasi agent care fusese mai inainte.Au depus declaratii cei prezenti la scandal mai putin vecinul politist care nu a fost invitat. Si rezultatul e clar ca au facut imediat PV pt. ca in faza dinainte ramasese treaba ok.Am certificat medico legal pentru copil si am depus plangerea contraventionala si un raport detaliat cu cele intamplate la comandantul politiei. Acum astept rezolutiile.Asa s-au derulat lucrurile. Va multumesc de primul raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces-verbal de contraventie marius_mitr marius_mitr buna as putea sa contest un proces-verbal de contraventie pentru oprire interzisa daca politistul comunitar si-a trecut in PV doar numele si prenumele fara a ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda tulburarea ordinii si linistii publice claudiu1993 claudiu1993 In data de 16.05.2014 ma aflam la o prietena impreuna cu alte 2 persoane, ascultam muzica, vorbeam, iar la ora 01:05 a aparut politia la usa pentru ca au ... (vezi toată discuția)
Proces verbal ridicare autoturism Radu_Andrei Radu_Andrei Pe 3 iulie mi s-a ridicat ,azi am primit P.V. acum vin si intrebarile: Daca in P.V. nu se dispune imobilizarea(ridicarea)vehiculului este nula ridicarea? Mai ... (vezi toată discuția)