E greu cu bisericile acestea. Fireste, fiecare e liber sa frecventeze asemenea cladiri – si cand iese sa inceapa a-si barfi vecinii si a se certa cu rudele pt o bucata de pamant. Dar, la fel de firesc, cei de alta confesiune au dreptul de a nu asista – fortzat – la slujbe care nu le caracterizeaza credinta. De difuzoare puteti scapa – cu reclamatii si apoi cu judecata (pt ca sefii popii de cartier nu vor raspunde cum doriti dv; la primarie... fara speranta).
A crede in Dumnezeu nu inseamna si a-i respecta pe ceilalti? Pt popi se pare ca nu! Credinciosii chiar nu au vina in aceasta cauza - ei nu se roaga in difuzoare!
In care tzara asa-zisa democratica se ”poarta” statzii de amplificare pe biserici? Cred ca popii romani au copiat sistemul din statele musulmane (vorba Dianei) – cele in care orele de rugaciune constituie obligatie, nu gluma! Deci, nu sunt nici originali...
Da, oamenii se obisnuiesc cu zgomotul – asa cum se obisnuiesc cu praful care le intra in toti porii, cu alimentele colorate sintetic etc – dar aceasta nu inseamna ca nu vor fi afectati, in timp, devenind irascibili ”fara motiv” – ar ajunge unii sa creada. Si aceasta, in numele Domnului! Ce drepturi sa mai am daca acea cladire e... casa Domnului? Au fost purtate razboaie crancene in numele Lui, si dv nu va puteti obisnui cu zgomotul de toaca si de clopot, cu vocea celor care s-au inregistrat si se aud printre paraiturile difuzoarelor? Macar de-ar canta life, popa care da din cadelnita!
Cineva, undeva scria ca Dumnezeu nu mai poate fi gasit in... templu. Si, incep sa-l cred pe cuvant.
Petitie pt stoparea amplificatoarelor:
[ link extern ]