dvalica a scris:
r.gabi spune ca nu a vazut niciodata un preot care taie vreo chitanta.Ei bine trebuie sa stie ca acestia taie chitante si inca multe,pentru ca in functie de asta isi fac salariile si in plus pt. ca au controale contabile anuale.Contabilitatea la parohie se tine in partida simpla,cu.... tot dichisul si chiar daca vi se pare paradoxal,revizorii contabili ai Bisericii nu sunt deloc ingaduitori.Fac controale la sange.
In ceea ce priveste faptul ca s-a inceput constructia Bisericii fara sa intrebe vecinii ,eu cred ca daca s-ar fi supus la vot,tot mai multi ar fi fost cei care erau pro. In plus,aprobarile de constructie pentru orice obiectiv,chiar si bisericesc nu sunt un lucru facil,necesita timp si nervi tari,deci nu s-au obtinut peste noapte...
Nu contest nicio credinta,eu insumi nu sunt ateu,contest dreptul de a aluda legea a unora dintre cei care sunt imbracati in sutana sau dreptul altora de a prosti lumea si de a-si face propaganda electorala prin solicitarea de fonduri de la stat pentru construirea unor biserici,eludand nevoile reale ale unor comunitati intregi.Cei care nu cred acest lucru sa isi reaminteasca sau revada discutiile avute la votul dat in Parlament pentru bugetul statului.Contest dreptul preotului ca dupa o inmormantare sa ceara rudei decedatului sa mearga impreuna la "fetite",contest in principal dreptul de a eluda legea pentru ca esti preot sau pentru institutia numita biserica,in care cei mai multi romani au cea mai mare incredere incalca legea,complice cu autoritatile statului.
Contest dreptul preotului de a saruta in altar la spovedanie o femeie.Contest dreptul unora imbracati in sutana de a nu-si face cu smerenie slujba si de a solicita tot felul de ciubucuri pentru locuri de veci,cripte,etc.Afirmati despre controalele finaciare draconicve la biserici este probabil cea mai buna gluma a anului,iar daca aceasta s-a intamplat undeva , poate fi considerata "intamplare unicat ".Este inadmisibil ca in secolul al XXI -lea in numele credintei sa se poata face orice.Este inadmisibil sa maresc slariiile unor persoane,care prin meserie iau si de la vii si de la morti,pe timp de criza,in dauna unor persoane defavorizate.
Sunt multe lucruri inadmisibile,iar unul dintre acestea este acela de a te considera sau de a fi tratat ca o "categorie aparte".Toti avem aceleasi drepturi ,indiferent de haina pe care o purtam.Legea este una pentru toti sau macar ar trebui sa fie.Daca cel care il slujeste pe Dumnezeu,nu are frica de Dumnezeu ,de ce ar trebui nioi sa il respectam si sa ii facem hataruri,doar pentru o haina ?