avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua.va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema de privind impartirea pamantului pe baza titlurilor de proprietate. de comum acord trei frati au impartit 15 ha de pamant . unul a primit 11 ha , iar ceilalti doi au fiecare cate 2 ha de pamant deoarece nu au vrut mai mult pamant.fiecare are titlul de proprietate pe numele lui cu ha care le-au dorit. acum dupa 20 de ani , nepotul unuia dintre frati doreste sa se reimparta cele 15 ha in parti egale deoarece ar dori mai mult pamant , dorind sa atace in instanta titlurile de proprietate pentru a se reface imparteala. Va multumesc anticipat de raspunsuri . O zi placuta
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:09, 2 Aprilie 2015
poate sa deschida o asemenea actiune.depinde cum este redactata intelegerea dintre cei trei frati
Buna ziua.va multumesc de primul raspuns. cel care are cele 11 ha,parinti cat au fost in viata i-au facut acte notariale privind casa si curtea cu specificatia de a-i ingriji pe durata vieti si a-i inmormanta.pamantul a fost obtinut dupa revolutie cand s-au restituit pamanturile , iar atunci de comun acord verbal s-a facut imparteala si pe baza intelegeri verbale s-au emis titlurile de proprietate.
atunci situatia se complica deoarece nu exista intelegere scrisa. mergeti la o consultatie la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire+succesiune irimescu_mioara irimescu_mioara bunicul meu a avut 6 ha pamant din care la colectivizare a trecut 3,50ha pe rol tatalui meu. dupa revolutie cand s-au facut titlurile de proprietate tatal meu ... (vezi toată discuția)
Redeschidere succesiune gabydcg gabydcg Se poate cere reimpartirea pamantului ,dupa 25 ani in care 4 frati au avut inscrise pe rol la primarie 4 bucati de pamant? Adica cei 4 frati au stabilit in ... (vezi toată discuția)
Proces succesiune jacquelline jacquelline Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: strabunicii mei au avut 5 copii. 2 dintre ei,(printre care si bunica mea), la casatorie, au primit, la casatorie, ... (vezi toată discuția)