avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... atestat taxi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

atestat taxi

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca imi este permis din punct de vedere legal sa practic meseria de taximetrist, ca si angajat, in conditiile in care am fost condamnat cu inchisoare (nu pentru fapte cu violenta si nici infractiuni economice sau la Codul Rutier). Mentionez ca am avut atestat taxi inainte sa fiu condamnat. Daca este interzis, va rog sa precizati care este actul normativ care imi interzice aceasta. Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:19, 7 Aprilie 2015
Gaseste cineva un raspuns la problema mea?? Va multumesc.
Legea 38/2003, art. 9 lit d:
d)dovada indeplinirii conditiei de onorabilitate, respectiv:
1.cazierul judiciar, din care sa rezulte ca aceasta:
- nu a fost condamnata pentru infractiuni de natura comerciala;
- nu a fost condamnata pentru infractiuni privind conditiile de plata si de angajare, perioadele de conducere si de odihna ale conducatorilor auto, siguranta rutiera, siguranta vehiculului rutier sau a persoanelor transportate, protectia mediului;
- nu a fost condamnata pentru infractiuni de talharie, crima si viol;
.
Acum, astea sunt conditii pentru acordarea autorizatiei de transport catre un PFA al carui titular are atestat profesional taxi. Ca sa va angajati ca si taximetrist, legea nu prevede alta obligatie decat sa aveti acel atestat profesional in termenul de valabilitate... daca prin condamnarea anterioara nu vi s-a interzis si exercitarea profesiei, nu ar trebui sa fie probleme, insa depinde si de angajator daca are anumite reglementari interne in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taximetrie - autorizatii necesare adrian ioan adrian ioan buna ziua.as dori sa imi spuneti de ce acte ma nevoie pt. a beneficia de autorizatie de taxi pe persoana fizica .mentionez ca in orasul meu se mai elibereaza ... (vezi toată discuția)
Taximetrie fara atestat profesional Blasim Blasim Exercitarea profesiei de taximetrist, fara atestat eliberat de Autoritatea Rutiera Romana, poate fi considerata infractiune la art. 281 ind.1 ? Exemplu: o ... (vezi toată discuția)
Atestat taxi yomaryo yomaryo Buna ziua ma lovesc de o problema in obtinerea atestatului de transport persoane in regim de taxi Instructorul imi spune ca nu ma pot inscrie in examen ... (vezi toată discuția)