avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Taximetrie fara atestat profesional
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Taximetrie fara atestat profesional

Exercitarea profesiei de taximetrist, fara atestat eliberat de Autoritatea Rutiera Romana, poate fi considerata infractiune la art. 281 ind.1 ?
Exemplu: o firma are licenta eliberata de Primarie pentru masina si o da spre folosinta unei persoane fara atestat profesional. Fapta taximetristului nu se incadreaza la art. 281, pt ca legea taximetriei - Lg. 38/2003 - nu mai sanctioneaza conducerea taxi-ului fara atestat. Dar se incadreaza la 281 ind.1 ? Pentru ca taximetristul NU detine licenta de transport, aceasta fiind detinuta doar de firma care detine masina. (taximetristul nu poate fi angajat al firmei ca taximetrist atat timp ca nu are atestat eliberat de ARR)
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:14, 17 Octombrie 2009
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, poate fi considerata infractiune orice activitate care presupune ca si conditie de exercitare o licenta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E savarsita infractiune de exercita fara drept a unei profesii sau meserii , in conditiile amintite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale accident BogdanClaudiu BogdanClaudiu Buna Ziua, in decursul saptamani trecute am fost implicat intr-un accident in afara orasului Buzau in drum spre o localitate din afara judetului soldat doar ... (vezi toată discuția)
Atestare taxi cosmin.d cosmin.d In vederea practicarii activitatii de taxi, taximetristul trebuie sa detina atestat profesional eliberat de ARR. Metodologia de atestare profesionala a ... (vezi toată discuția)
Pt angajare la taxi dacyan dacyan m-am eliberat de 2 ani din penitenciar unde am executat fractia 2/3 din 10 ani ... si as dorii sa-mi deschid SRL sa practic taximetria, dar nu stiu daca am ... (vezi toată discuția)