Exercitarea profesiei de taximetrist, fara atestat eliberat de Autoritatea Rutiera Romana, poate fi considerata infractiune la art. 281 ind.1 ?
Exemplu: o firma are licenta eliberata de Primarie pentru masina si o da spre folosinta unei persoane fara atestat profesional. Fapta taximetristului nu se incadreaza la art. 281, pt ca legea taximetriei - Lg. 38/2003 - nu mai sanctioneaza conducerea taxi-ului fara atestat. Dar se incadreaza la 281 ind.1 ? Pentru ca taximetristul NU detine licenta de transport, aceasta fiind detinuta doar de firma care detine masina. (taximetristul nu poate fi angajat al firmei ca taximetrist atat timp ca nu are atestat eliberat de ARR)
Atestare taxi
cosmin.d
In vederea practicarii activitatii de taxi, taximetristul trebuie sa detina atestat profesional eliberat de ARR. Metodologia de atestare profesionala a ... (vezi toată discuția)
Pt angajare la taxi
dacyan
m-am eliberat de 2 ani din penitenciar unde am executat fractia 2/3 din 10 ani ... si as dorii sa-mi deschid SRL sa practic taximetria, dar nu stiu daca am ... (vezi toată discuția)