Buna ziua,
va solicit sprijinul in urmatoarea problema: mama , eu si sora mea suntem mostenitoare dupa tata. Am facut succesiunea cu muti ani in urma. Acum sora mea doreste sa construiasca o casa pe terenul aflat in proprietate comun[ si sa o darame pe cea veche. La primarie i s/a spus ca nici una dintre noi nu p[oate solicita autoriyatie de constructie sau de demolare pana nu impartim terenul, adica sa stabilim exact ce parte , careia ii revine. Cum putem face acest lucru si unde? Care sunt pasii si actele necesare.
O alta problema ar fi ca nu mai avem actul de proprietate original ci doar o copie. Mama sau sora mea l/au pierdut. Cum putem face un nou act original_
Va multumesc.
buna seara ,
mergeti la inistitutia care va emis actul si solicitati un alt exemplar daca este notar sau instanta de judecata .
intentati o actiune de iesire din indiviziune si daca tot va intelegeti face si o tranzactie in care aratati vointa fiecareia dintre dvs cu privire la suprafata de teren pe care intelege sa o primeasca si astfel se va stabili exact fiecare ce suprafata de teren detine .
aceasta actiune o depuneti la judecatoria pe raza careia se afla situat terenul in cauza
bafta
av Homeag
duplicatul actului original il puteti obtine de la organul ce vi l-a emis , in baza unei cereri .
actiunea privind sistarea starii de indiviziune se poate depune fie la judecatoria in a carui raza teritoriala se afla imobilul in speta, iar in acest caz procesul poate dura putin mai mult . insa va costa mai putin .
la notariat aceasta problema se rezolva rapid, scutindu-va de pierdere de timp , insa poate costa m,ai mult .
Probleme succesiune
assarom
Familia mea a mostenit un teren in suprafata de 5 ha. pe respectivul teren s-a eliberat un titlu comun de proprietate pentru cei 4 mostenitori. Ulterior s-a ... (vezi toată discuția)