avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna ziua,
va solicit sprijinul in urmatoarea problema: mama , eu si sora mea suntem mostenitoare dupa tata. Am facut succesiunea cu muti ani in urma. Acum sora mea doreste sa construiasca o casa pe terenul aflat in proprietate comun[ si sa o darame pe cea veche. La primarie i s/a spus ca nici una dintre noi nu p[oate solicita autoriyatie de constructie sau de demolare pana nu impartim terenul, adica sa stabilim exact ce parte , careia ii revine. Cum putem face acest lucru si unde? Care sunt pasii si actele necesare.
O alta problema ar fi ca nu mai avem actul de proprietate original ci doar o copie. Mama sau sora mea l/au pierdut. Cum putem face un nou act original_
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rock , utilizator 19:07, 17 Iulie 2009
Multumesc din nou pentru lamuriri. Intre timp am facut ceva demersuri pentru obtinerea documentelor originale. S-a ivit o noua problema insa. In certificatul de mostenitor emis la dezbaterea succesiunii dupa bunica (decedata in 1992), doi nepoti au renuntat la mostenire iar eu cu sora mea am ramas mostenitori. In actul de proprietate emis pe numele bunicii dupa moartea acesteia , in anul 1994 sunt alte bunuri , terenuri decat in certificatul de mostenitor. Persoanele din primaria pe raza careia se afla terenul ne-au spus ca ar trebui sa dezbatem din nou succesiunea si apoi sa facem iesirea din indiviziune.
Ne-am adresat si unui birou notarial unde ni s-a spus ca renuntatorii nu mai trebuie chemati , ei au renuntat la calitatea de mostenitor.
Cum este corect.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu actele de proprietate: pentru dezbaterea succesiunii, intabulare voi avea nevoie de titlul de proprietate teren in original sau in copie legalizata? Vranceanud Vranceanud As avea si eu o intrebare. Bunica mea este propriuetara in indiviziune pe un teren agricol, cf legii 18, si detine o copie legalizata de pe acest titlu de ... (vezi toată discuția)
Mostenire terenuri - modificare titlu de proprietete? adina_miu adina_miu Buna ziua, am mostenit cota de 1/2 din niste terenuri de la bunica mea. Cealalta cota de 1/2 l-a mostenit matusa mea. Am trecut terenurile pe rol si sunt in ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune assarom assarom Familia mea a mostenit un teren in suprafata de 5 ha. pe respectivul teren s-a eliberat un titlu comun de proprietate pentru cei 4 mostenitori. Ulterior s-a ... (vezi toată discuția)