avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificare suprafata CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificare suprafata CF

Buna ziua, as dori sa initiez o actiune in instanta cu privire la modificarea, in sensul majorarii, unei suprafete de teren inscrisa in CF (adica 250 mp) la 298 mp cat are ea real.
Casa+terenul in suprafata de 250 mp le-am dobandit acum mai bine de 1 an de zile prin cumparare (contract de vanzare, in care este specificata si aceasta suprafata). Ulterior am constatat ca aceasta este mai mare in realitate, neafectand limitele de proprietate ale vecinilor.

As dori sa ma indrumati si pe mine exact si corect procedural cum ar trebui sa rezolv treaba.
As avea si unele intrebari punctual:
1.Instanta unde introduc cererea este Judecatoria?
2.Pe cine chem in judecata in contradictoriu? toti vecinii, nord-sud est-vest? iar daca la vest, e trotuar, spatiu verde, chem Consiliul local si municipiul prin primar?
3.Ce cer mai exact? rectificarea CF in sensul modificarii suprafetei? ca sa nu fie ulterior probleme la OCPI, cand merg sa fac modificarile in baza sentintei.
4.Implica o taxa de timbru aceasta actiune?
5.Cam la ce costuri sa ma astept cu privire la expertiza topo efectuata in cauza?
6.In drept actiunea pe ce articole va fi intemeiata? (am observat ca exista un nou Ordin nr.700/2014). Pe cod civil? pe legea 7/96? va rog sa ma indrumati.
7.Ce documente anexez la cerere? trebuie sa scot extrase CF pentru toti vecinii? Daca nu le cunosc identitatea?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
Hamann, utilizator
Cel mai recent răspuns: Hamann , utilizator 13:55, 6 Aprilie 2015
Nu este nimeni specializat in genul acesta de actiuni? Astept niste indrumari si sfaturi.
Va multumesc, in speranta ca cineva isi va rupe un pic din timp. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de atac ticut81 ticut81 Salut, Uitati care e situatia cu care ma confrunt: Matusa mea se casatoreste cu un barbat care are o fiica din prima casatorie, dupa 25 de ani sotul ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobile in anii 60 Claudiu Mihail Claudiu Mihail O femeie este proprietar in anii \"60 a trei numere topografice alaturate 1,2 si 3 situate in zona istorica a orasului- la nord toate cele 3 topografice ... (vezi toată discuția)
Teren mai putin fizic decât în acte Teren casa Teren casa Buna ziua , Am un teren de 900 mp in acte iar fizic sunt 850 mp vecini au cadastru și la est,vest,nord,sud cum imi pot recupera diferenta? De si unul din ... (vezi toată discuția)