avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... sa lucrez in continuare si dupa implinirea varstei de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

sa lucrez in continuare si dupa implinirea varstei de pensionare

buna ziua.sunt functionar public si lucrez de 23 de ani la agentia judeteana a finantelor publice buzau.in august 2015 implinesc 60 de ani dar vreau sa raman in continuare sa lucrez in acelasi loc.spuneti-mi daca noile reglementari imi permite sa lucrez si sa nu ma pensionez pt.limita de varsta.va rog sa-mi spuneti ce sa fac.va multumesc.repet,sunt functionar public dar vreau sa renunt la pensie si sa raman in continuare sa lucrez.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:13, 3 Aprilie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
1. Din Legea 188/1999 privind Statutul functionarilor publici:

Art. 98. - (1) Raportul de serviciu existent încetează de drept:
...
d) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;
...
(2) Constatarea cazului de încetare de drept a raportului de serviciu se face, în termen de 5 zile lucrătoare de la intervenirea lui, prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică. Actul administrativ prin care s-a constatat încetarea de drept a raporturilor de serviciu se comunică Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în termen de 10 zile lucrătoare de la emiterea lui.


2. - Asadar la data indeplinirii conditiilor de pensionare pentru limita de varsta va inceteaza, de drept, raportul de serviciu.
- Apoi vi se poate incheia un alt raport de serviciu pentru acelasi post, in conditiile legii, putand cumula pensia pentru limita de varsta cu orice alt venit profesional.
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Slavinia a scris:

.....
La data îndeplinirii condițiilor de pensionare, contractul de muncă actual vă încetează de drept. Veți continua activitatea în baza unui nou contract.



Functionarii publici nu au contract de munca, ci raport de serviciu.

Continuarea activitatii se poate face numai daca va fi admis la concursul /examenul organizat pentru ocuparea locului devenit vacant .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand inceteaza contractul de munca unui angajat functionar public la solicitare pensie pentru limita de varsta? elena_simion elena_simion Sunt functionar public intr-o institutie publica. Conform legii pensiilor ar trebui sa ma pensionez in ianuarie 2017. Intrebarea mea este daca pot sa fiu ... (vezi toată discuția)
Exista vreun act in care se specifica ca esti obligat sa parasesti sistemul la data implinirii varstei pt pensionare la limita de varsta, fara a avea o decizie de la casa locala de pensii? stef100 stef100 Am fost functionar public. Data cand am indeplinit varsta de a iesi la pensie a fost 08.04.2014. Am depus dosarul pt pensie pe 05.11.2013 si nici pana la ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)