avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Calcul impozit profit trim 1 2015
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Calcul impozit profit trim 1 2015

Daca in trim 1 2015 am calculat impozit pe profit , am o suma de plata. Daca in 2014 firma a fost pe pierdere, cat se plateste aferent trim 1 2015. cum se ia in considerare pierderea din anul anterior?
Cel mai recent răspuns: Mocanu Cristina , Contabil 21:57, 2 Aprilie 2015
Recuperarea pierderilor fiscale se efectuează în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora ( pierderile fiscale anterioare exerciţiului financiar 2009 se recuperează pe o perioadă de 5 ani fiscali consecutivi; pierderile fiscale începând cu anul fiscal 2009 se recuperează pe o perioadă de 7 ani fiscali consecutivi).
Ex. : profit trim I 2015 - pierdere fiscala 2014 = daca pierderea fiscala este mai mare decat profitul pe trim I 2015 veti raporta 0 in declaratia 100; daca profit-pierdere rezulta profit veti raporta aceaa valoare si veti plati 16%.
la fel veti face analiza si in urmatoarele trimestre, pana la recuperarea integrala a pierderii (in termenul legal prevazut de recuperare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare sau recuperare profit NNorbert NNorbert Buna ziua Am urmatorul caz, la data de 31.12.2013 societatea a fost pe pierdere 20.000 lei. In trimestrul I 2014 am avut pierdere de 7.000 lei, iar in ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pe profit CONSTANTINESCU DOINA CONSTANTINESCU DOINA Revin la intrebarea cum se calculeaza impozitul pe profit pe trim II 2014 in situatia in care societatea trece de la pragul de micro la impozit profit in luna ... (vezi toată discuția)
Recuperarea pierderilor Eva_56 Eva_56 In anul 2008 am infiintat un SRL.In ianuarie 2010 am solicitat suspendarea activitatii pe o perioada de 3 ani. La data suspendarii soietatea inregistra ... (vezi toată discuția)