Buna ziua, vă rog mult să mă ajutaţi cu un răspuns la următoarea întrebare. O persoană a dat în judecată Comisia locală şi Comisia judeţeană de fond funciar pentru declararea nulităţii absolute a unui titlu de proprietate pentru un teren. Deoarece proprietarul acelui teren sunt eu, iar eu nu am fost chemată în judecată, doresc să fac cerere de intervenţie în dosar. Vă adresez rugămintea să-mi spuineţi dacă această cerere de intervenţie trebuie să conţină doar motivele pentru care sunt implicată şi din cauza cărora mă doresc să intervin (respectiv, faptul că terenul este proprietatea mea) sau această cerere trebuie să fie mai complexă şi să fac în ea consideraţii asupra conţinutului cererii de chemare în judecată formulată de persoana care a introdus procesul şi să arăt ceea ce consider că nu este în regulă. Vă mulţumesc
D-voastră nu trebuie deocamdată să faceți nimic deoarece nu este cadrul procesual stabilit, și nu se poate judeca în lipsa d-voastră.În calitate de pârâți trebuie să fiți chemați- d-voastră, Comisia locală ș comisia județeană de fond funciar și primăria.
Instanța va obliga reclamanții să completeze cererea sau la prima înfățișare va respinge cererea pt. lipsa cadrului procesual.Între timp, d-voastră puteți să vă interesați de motivele invocate pt. nulitate. și motivul principal al invocării unei nulități este încălcarea unui drept subiectiv, legitim și actual care să susțină acțiunea actuală.
Vă mulţumesc. Am făcut copie de pe dosar, deci am aflat motivele. Cererea de chemare în judecată se bazează pe o hotărâre judecătorească anterioară, care însă este invocată în mod greşit, pentru inducerea în eroare a actualei instanţe de judecată. În sensul că se invocă o parte a sentinţei dată de instanţa cre a judecat atunci pe fond, însă nu se spune nimic despre forma în care hotărârea a rămas irevocabilă şi definitivă, în care Tribunalul (instanţa unde s-a judecat recursul) a anulat tocmai partea din sentinţă care este acum invocată. Iar la dosarul actualului caz a depus numai acea primă formă a hotărârii dată în urmă cu câţiva ani.
Problema este că şi în cazul procesului anterior rexlamantul s-a folosit de nişte falsuri şi a indus în eroare completul de judecată (care, de fapt, nu a verificat documentele de la dosar), însă aspectul a fost sesizat şi remediat la recurs. Din ceea ce am aflat, acum dosarul este la aceeaşi judecătoare, care a tratat cazul anterior cu superficialitate şi doresc să o recuz. De aceea doresc în primul rând să fac intervenţie, să nu mă trezesc, precum în urmă cu câţiva ani, că judecătoarea nu a studiat dosarul şi se pronunţă fără să ia act de documentele depuse.