Buna ziua,
Vă rog să mă ajutaţi cu o clarificare a următorului aspect. O rudă a mea a făcut cerere de chemare în udecată pentru anularea titlului de proprietate al unui teren. Terenul respectiv a mai fost obiect al unui litigiu în urmă cu circa 3 ani. În actuala cerere de chemare în judecată, ruda mea foloseşte ca argument hotătârea din procesul anterior, însă o invocă doar pe cea care s-a judecat pe fond (aceasta depunând-o la dosar), deşi la recursul judecat la Tribunal a fost anulat tocmai ceea ce invocă ea acum ca argument. Deci, cu bună ştiinţă, doreşte să inducă în eroare instanţa, nefăcând nicio referire la hotărârea rămasă definitivă şi irevocabilă (care, aşa cum spuneam, anula ceea ce a decis instanţa pe fond şi, implicit, şi motivele ei de a demara noul proces). Aş vrea să ştiu dacă, în cazul în care voi spune acest lucru în întâmpinarea pe care o voi face, ea poate ulterior să schimbe textul cererii de chemare în judecată şi poate să înlocuiască hotărârea depusă la dosar cu hotărârea definitivă? Sau ar fi mai buine ca în timpul procesului să prezint această tentativă a ei de a induce în eroare instanţa cu bună ştiinţă? Căci eu asta aş vrea să demonstrez: că tentativele ei se bazează exclusiv pe încercări de înşelătorie. Vă mulţumesc
Teoretic, orice reclamant poate să își modifice cererea de chemare în judecată până la primul termen pentru care este legal citat și poate să depună noi înscrisuri (nu să le înlocuiască pe cele existente).
Înțeleg că doamna nu are interes să depună la dosar hotărârea pronunțată în recurs pentru că îi este nefavorabilă, deci nu prea văd ce motiv ar avea să o depună. Dvs. sunteți cea care are interes să o depună la dosar și să scrie despre ea în întâmpinare.
Apărările pârâtului se fac prin întâmpinare, într-un anumit termen pe care i-l pune în vedere judecătorul. Ele nu se fac pe parcursul procesului, astfel că această strategie, în opinia mea, nu este bună. Scrieți tot ce aveți de scris în întâmpinare și anexați toate înscrisurile care susțin ceea ce ați scris.
Vă mulţumesc mult. Eu nu am, în acest moment, calitatea de pârât. De fapt, în clipa aceasta nu am în acest dosar nicio calitate deşi doamna respectivă a solicitat nulitatea absoluta a unui titlu de proprietate pentru un teren al cărui proprietar sunt eu. Ea a acţionat în instanţă doar comisiile locale de fond funciar. Eu am aflat despre acest proces de pe site-ul instanţelor de judecată şi voi apela la un avocat să facă o intervenţie în proces.
În acest context, pentru că nu cunosc regulile, vă rog mult să-mi spuneţi dacă în acest caz, în care eu nu sunt deocamdată parte în proces, dar - evident - sunt direct implicată, există vreun termen în care trebuie să depun acea întâmpinare la dosar? Vă mulţumesc foarte mult
Dvs. nu trebuie să depuneți întâmpinare, acesta este actul pe care îl depune la dosar pârâtul. În primul mesaj nu ați precizat că nu sunteți parte în dosar, ba chiar ați scris că veți face o întâmpinare. Acestea sunt motivele care m-au determinat să vă răspund astfel.
Aşa este, îmi cer scuze, nu sunt familiarizată cu termenii şi de aceea am folosit termenul de "întâmpinare" în mod eronat. Este vorba despre o intervenţie pe care doresc să o fac, deoarece miza disputei între părţile care sunt în dosar este terenul meu. Eu am aflat despre acest proces de pe site-ul instanţelor, nu m-a anunţat nimeni că ar exista pe rol. Din moment ce solicitarea persoanei care a introdus dosarul se bazează pe o minciună şi se urmăreşte, în mod vădit, inducerea în eroare a instanţei, vreau să intervin pentru a mă proteja pe mine. Vă mulţumesc şi - încă odată - scuze pentru folosirea greşită a termenilor