avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nelămuriri Proces Civil, în special despre Ajutorul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nelămuriri Proces Civil, în special despre Ajutorul Public Judiciar

În Septembrie va fi al 4-lea termen al procesului civil în care sunt în calitate de pârât,
Încă de la Întâmpinare am scris că voi cere un Ajutor Public Judiciar, dar încă n-am reuşit s-o fac, am amânat cam mult.
Oare mi se poate lua dreptul de la a-l mai cere oficial, sau dacă au trecut atâtea termene, judecătorul poate refuza acest lucru, adică să mă decadă din acest drept la "liberul acces la Justiţie" ? Ştiu că nu se poate interzice aşa ceva, e un drept pentru cei care n-au venituri şi sunt obligaţi să achite acele taxe de timbru enorme din Justiţie.
M-am hotărât să fac actele pentru Ajutor pentru luna Septembrie, adică atunci când e următorul termen. Apropo, pentru ce se poate acorda acel ajutor, pentru toate taxele de timbru, Avocat din Oficiu, etc. ?
E bine să le fac atunci, sau să le fac cât mai repede, să zic pentru Iulie ?
Ce acte trebuie făcute, pentru că eu ştiu doar de Certificatul de Atestare Fiscală, Adeverinţă de Venit, nu ştiu dacă şi Adeverinţa dacă am sau nu teren agricol - toate astea le-am făcut pentru Ajutor de Căldură.
Concret, ce acte trebuie, şi unde le depun ? De unde pot obţine informaţii, acum, în vacanţa judecătorească, mai lucrează cineva la Biroul de Relaţii cu Publicul din Judecătorie ?
Aş vrea şi un Avocat din Oficiu, dar nu ştiu cum să procedez, unde şi cum trebuie să scriu, dacă e nevoie de vreun document să-l depun la Judecătorie ? Sper că mai am dreptul la Avocat din Oficiu, dar când îl pot afla şi contacta, dacă fac actele în Septembrie ?
* La fel, am de făcut mai multe cereri pentru Instanţă, inclusiv cererea vitală de a anula sau suspenda procesul pentru "Informaţii false sau susceptibile de a induce în eroare judecătorul" făcute de reclamantă împreună cu avocatul, care avea posibilitatea de a verifica dacă informaţia respectivă e reală (la termenul trecut am probat aceste minciuni, am cerut anularea sau suspendarea, dar ... nimic).
Se poate afirma că acel avocat a încălcat serios Statutului profesiei de avocat (Hotărârea nr. 64/2011), în speţă articolul 173, alin.(4), care specifică:
Avocatul nu trebuie în niciun moment să prezinte cu bună ştiinţă (judecătorului) o informaţie falsă ori să inducă în eroare.
Am şi alte cereri de făcut ce decurg din ce am scris în fraza de mai înainte, dar nu ştiu când şi unde să le depun, şi cum ar fi bine să le scriu, pe toate pe aceeaşi pagină ?
Pot să dau acolo detalii despre articolele de legi încălcate, pentru a fi mai explicit şi pentru a uşura munca Instanţelor de judecată ?
Cum să se numească, Întâmpinare, ceea ce voi scrie eu pentru a cere ceva în Instanţă ? Sper să fac totul ca la carte, pentru că m-am săturat de atâtea abuzuri şi minciuni, nepedepsite de Instanţă, cu toate că s-a dovedit că reclamanta a încercat să păcălească judecătorul cu mai multe informaţii false, probate ulterior (chiar au dispărut Înscrisuri din custodia reclamantei).
Am uitat să specific faptul că am făcut şi eu o Cerere Reconvenţională odată cu prima Întâmpinare (m-am constituit şi parte Civilă, cu despăgubiri, să văd ce şanse am) !
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2015
asd1, utilizator

Alte discuții în legătură

Cererea reconvenţională respinsă şi decăderea din dreptul de a propune probe, încalcă principiul egalităţii în drepturi ? asd1 asd1 La al 4-lea termen din Iunie 2015 al unui Proces Civil, m-am trezit cu hotărârea Instanţei de a-mi respinge Cererea Reconvenţională depusă la început, ... (vezi toată discuția)
Se poate modifica cererea de chemare în judecată şi se pot înlocui documentele depuse la dosar? elenagabi elenagabi Buna ziua, Vă rog să mă ajutaţi cu o clarificare a următorului aspect. O rudă a mea a făcut cerere de chemare în udecată pentru anularea titlului de ... (vezi toată discuția)
Daca cer recuzarea instantei, pot cere amanarea termenului din acest motiv? netie netie M-am hotarat sa cer recuzarea completului de judecata si as dori sa stiu cum se procedeaza. Pentru instiintare am trimis instantei cererea de recuzare prin ... (vezi toată discuția)