M-am hotarat sa cer recuzarea completului de judecata si as dori sa stiu cum se procedeaza. Pentru instiintare am trimis instantei cererea de recuzare prin posta, cu o luna inainte de termen si as dori sa stiu daca voi putea cere amanarea termenului, din acest motiv. Este vorba de un recurs la care au fost trei judecatori.
Va multumesc foarte mult.
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Da, este un proc civ. de incuviintare vizite initiat de tata. La primul termen am cerut anularea recursului din motiv ca speta este fabricata,motivele meintemeiate si instanta s-a facut ca nu ma aude. M-a deranjat indiferenta acestora pentru ca specificasem toate acestea si in intampinare. Se pare ca instanta nu a citit intampinarea sau nu a dorit sa ma ia in seama ptr ca m-am reprezentat singura ( fara av). Drept urmare la acel termen, instanta a decis judecarea si a cerut fara motiv, testarea psihologica a copilului. Nu m-a lasat sa spun nimic si nici nu a intrebat daca copilul a fost audiat. Problema este ca in urma erorilor de judecata copilul a fost audiat de trei ori ptr a se stabili un singur progr. de vizite....Este inuman ce se intampla, pentru ca a fost audiat abuziv, fara sa fie intrebati daca dorim audierea. Problema este mai complicata..
Spune-ti-mi va rog daca cer amanarea dosarului la inceperea sedintei.
Va multumesc.
Luati cuvantul doar cand vi-l acorda presedintele instantei.
Doar la sfarsit puneti concluzii despre admiterea sau respingerea recursului. Anulat nu poate sa fie decat daca e netimbrat/insuficient timbrat sau alte motive de anulare.
Cand s-a dispus expertiza, trebuia sa spuneti ca o respingeti, pe considerentele pe care le sustineti mai sus.
Nu cereti amanare, ci recuzare, depuneti taxa de timbru si o sa ramana in pronuntare pe recuzare. Si plecati din sala, o sa fiti citat cu noul termen.
Alta data angajati-va avocat daca va intereseaza soarta procesului. Daca va e indiferenta, aparati-va singur.
Multumesc. Asa am facut cum ati spus. Consider ca m-am descurcat foarte bine singura si m-as fi descurcat si mai bine,daca judecatoarea citea intampinarea inainte si daca tinea seama ca din motive financiare m-am reprezentat singura (ptr ca imi cresc singura copilul) si sunt interesata de soarta procesului, daca m-am prezentata la termen.
Asa cum imi spuneti am respins testarea din motivele de mai sus insa instanta m-a intrerupt imediat si l-a intrabat pe sot. Sotul nu a raspuns la intrebarea jud ptr ca nu era atent, iar avocata acestuia care este debutanta, a raspuns ca este de acord fara sa-l intrebe pe tata , ce parere are, si astfel a incurca totul. Instanta a decis testarea copilului si apoi noi parintii am fost nevoiti sa mergem la Dir Gen de Asig a Protec Copilului sa indreptam greseala avocatei, si sa declaram in scris ca a fost o eroare a avocatei tatalui si a instantei.
Va rog sa imi mai spuneti unde se depune taxa de timbru.
Va multumesc foarte mult.
Recurs amanat
Ristina
In cazul unui proces de recurs proprietari – chiriasi, se poate amana recursul ?
In ce conditii poti cere amanarea recursului ?
Exista o lege in ... (vezi toată discuția)