avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare sofer transport international
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare sofer transport international

Salut

Asociatia transportatorilor a primit un raspuns din partea Inspectiei Muncii prin care se precizeaza ca poti acorda diurna in conditiile in care modifici locul de munca prin delegare.
Astfel ma intreb :
Eu de exemplu cum trebuie sa procedez pentru un sofer care are trecut la locul de munca in contract: Transport intern si international ...
Care este procedura pentru a ca, un angajat sa fie delegat ?
Care este defapt locul muncii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:09, 3 Aprilie 2015
Procedura delegarii :
- angajatorul emite o decizie prin care deleaga un salariat pe o perioada de cel mult 60 de zile la .....
- decizia se comunica salariatului.

Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.


Ceea ce este mentionat in c.i.m. este total gresit , locul muncii se referă la localitatea şi unitatea în care salariatul îşi desfăşoară activitatea.
Am completat la locul muncii asa cum ti-am spus dupa ce am fost la ITM din judet si am vorbit cu mai multe persoane de acolo. Intentia mea este sa fiu ok.
In ceea ce priveste indemnizatia de delegare: in general firmele de transport international le dau soferilor o diurna....in cazul de fata ma gandesc ca, diurna va fi cea stabilita prin lege sau mai mult) + indemnizatia de delegare (exista un minim sau maxim in legislatie ?)

Mersi
Indemnizatia de delegare = diurna

"Transport intern si international " cred ca se refera la prestarea activitatii de catre salariat si nicidecum la locul muncii.

Diurna stabilita de lege o gasiti in HG 518/1995 - obligatorie pentru sectorul bugetar - sau in reg.intern al angajatorului ori in ccm aplicabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bbaza legala acordare diurna sc gerom trans sa sc gerom trans sa Buna ziua, Trebuie sa fac act aditional la CIM cu privire la acordarea diurnei interne si externe pentru anumiti salariati si nu sunt sigura care este baza ... (vezi toată discuția)
Diurna externa VIRGIL31 VIRGIL31 Buna ziua. Am si eu o nelamuriere. In cazul in care un salariat cu CIM incheiat in Romania, din transporturi, cu functia de sofer, lucreaza in afara tarii, in ... (vezi toată discuția)
Diurna in strainatate suciu_diana suciu_diana Buna ziua, ce se poate face in cazul in care angajatorul il deleaga pe angajat in Germania, pentru 5 zile lucratoare, insa sustine ca nu ii trebuie diurna ... (vezi toată discuția)