avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Punct de lucru constructii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Punct de lucru constructii

Buna Ziua,

Am o firma cu doi angajati, Administrator si muncitor necalificat in constructii. Firma are sediu pe Bucuresti dar are un contract incheiat in Oras Bragadiru pentru executia instalatiilor sanitare la un bloc de constructii.
Trebuie declarat la registru punctul de lucru ?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 21:05, 3 Aprilie 2015
Nu e nevoie sa declarati lucrarea care sa desfasoara intr-un santier temporar.Este suficient sa detineti pentru sediul social un certificat constatator eliberat de Oficiul registrului comertului, care atesta ca s-a inregistrat o declaratie-tip precum ca persoana juridica indeplineşte conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica In domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului şi protectiei muncii, pentru activitatea desfasurata (ex.Constructii-Lucrari de instalatii sanitare), la terti.
Multumesc mult!
Am avut un control de la ITM Ilfov in urma caruia mi-au spus ca firma nu este autorizata. Acesti doi muncitori executa lucrari de instalatii sanitare, pe Certificatul de Inmatriculare au cod CAEN 4322 -LUCRARI DE INSTALATII SANITARE , INCALZITRE SI AER CONDITIONAT.Nu stiu daca au specificat in Certificatul constatator ca desfasoara activitatea la terti.
Multumesc Mult!
Mentionati: " .... Am avut un control de la ITM Ilfov in urma caruia mi-au spus ca firma nu este autorizata. ... "
Este posibil ca inspectorul ITM sa se refere la autorizatia de functionare care se emite de catre ITM in conditiile anexei nr.5 pct.9 Activitati in ctii civile .... din Normele metodologice de aplicare a Legii ssm nr.319/ 2006 aprobate prin HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
gigipopa a scris:

Este posibil ca inspectorul ITM sa se refere la autorizatia de functionare care se emite de catre ITM in conditiile anexei nr.5 pct.9 Activitati in ctii civile .... din Normele metodologice de aplicare a Legii ssm nr.319/ 2006 aprobate prin HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.

ITM-ul nu elibereaza autorizatii de functionare societatilor comerciale inregistrate la registrul comertului, autorizarea acestora se face exlusiv conform Legii nr. 359 din 8 septembrie 2004 cu modificari ulterioare.
In urma controlului inspectorii au incheiat un proces verbal de control in anexa caruia se descrie neconformitatea constatata, prevederile legale incalcate si masura stabilita. Cititi cu atentie anexa la PV de control si va veti lamurii ce tr sa faceti.
Nu uitati ca tr sa informati in scris ITM-ul privind modul de ducere la indeplinire a masurilor stabilite prin PV de control la termenul stabilit de inspectori.
Aveti grija ca de anul acesta masurile stabilite de inspectori se verifica in teren printr-un nou control in cazul societatilor care desfasoara activitati din anexa 5, dupa ce societatea a transmis informarea la ITM.
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2015
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare firma dpdv al sanatatii si securitatii in munca alimirela alimirela Buna ziua, In cazul firmelor infiintate acum 20 de ani cand nu era L319 si NM de aplicare a legii, cum se procedeaza cu obtinerea autorizatiei dpdv SSM. ... (vezi toată discuția)
Amenajare regie proprie Adriana Laura Adriana Laura Buna ziua, rog daca ma poate ajuta cineva in legatura cu aceasta amenajare in regie proprie, sunt persoana juridica si vreau sa-mi reamenajez biroul cu ... (vezi toată discuția)
Constructie casa p+1 in ilfov cu intreprindere individuala. obligatiile contractantului si ale angajatorului Alin_Mihai Alin_Mihai Paste fericit tuturor! Pot construi o casa in Ilfov P+1 semnand un contract cu o intreprindere individuala ? Nu doresc sa incalc legea,stiu ce amenzi sunt ... (vezi toată discuția)