avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Constructie casa P+1 in Ilfov cu intreprindere ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Constructie casa P+1 in Ilfov cu intreprindere individuala. Obligatiile contractantului si ale angajatorului

Paste fericit tuturor!

Pot construi o casa in Ilfov P+1 semnand un contract cu o intreprindere individuala ? Nu doresc sa incalc legea,stiu ce amenzi sunt de la ITM si ISC si nici puscarie nu vreau sa fac (in cazul in care gasesc mai mult de 5 muncitori fara carte de munca pe santier). Si a cui este responsabilitatea in cazul in care avand acest contract semnat ma trezesc cu vreun control in care descopera ca unii din muncitori nu au carte de munca,echipament...etc , a mea (a proprietarului viitoarei constructii) sau a celui care detine intreprinderea indioviduala ? Ar urma sa incep saptamana viitoare si chiar nu vreau sa am probleme de nici un fel,am toate avizele si de 1 saptamana am si autorizatia de constructie de la primarie,adica sunt in regula cu tot.

Ma absolva de orice vina doar semnarea contractului sau mai trebuie sa verific ceva sau sa-i cer ceva celui care detine aceasta intreprindere individuala pentru a sta eu mai linistit ?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 13:00, 6 Mai 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Autorizatiile si avizele necesare construirii unui imobil cad in sarcina dvs. ca beneficiar al lucrarii.
Autorizatiile si avizele necesare desfasurarii activitatii de ctii. de catre intreprinderea individuala, cad in sarcina angajatorului (detinatorului intreprinderii individuale). Fiind intreprindere individuala, are dreptul sa angajeze lucratori si obligatia de a incheia contracte individuale de munca pentru lucratori si a plati taxele si impozitele aferente.
Pentru linistea dvs., la semnarea contractului cu intreprinderea individuala, puteti cere sa se anexeze o copie dupa documentul de inregistrare la registrul comertului si dupa certificatele constatatoare in domeniul ssm, psi, mediu, sanitar, sanitar-veterinar, etc., respectiv o copie dupa certificatul de inregistrare fiscala la directia finanaciara.
Institutiile statului vor verifica/ solicita documente, corespunzator sarcinii care revine fiecarei parti semnatare a contractului.
Intreprinderea individuala trebuie sa anunte primaria, ITM, PSI, ISC, politia sanitara, etc. pentru inceperea lucrarilor, numarul de angajati la un moment dat pe santier, etc.
Organizarea santierului, dotarea lucratorilor cu EIP, prevederea de alimentatie de protectie, materiale igienico-sanitare, etc., plata taxelor si impozitelor pentru salariati, etc. cad in sarcina detinatorului intreprinderii individuale.
Va multumesc mult pentru raspuns si ajutor,m-am mai linistit pentru ca nu eram lamurit cu genul acesta de firma numita "intreprindere individuala".

gigipopa a scris:

Intreprinderea individuala trebuie sa anunte primaria, ITM, PSI, ISC, politia sanitara, etc. pentru inceperea lucrarilor, numarul de angajati la un moment dat pe santier, etc.

Declaratia prealabila prin care se anunta ITM-ul se face de beneficiarul lucrarii numai daca sunt indeplinite unele conditii privind volumul lucrarii. Nu cred ca in cazul unei case P+1 este necesara declaratia prealabila, volumul de mana de lucru fiind inferior celui impus de HG 300/2006.

ART. 47 HG nr. 300/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru santierele temporare sau mobile
Beneficiarul lucrarii sau managerul de proiect trebuie sa intocmeasca o declaratie prealabila in urmatoarele situatii:
a) durata lucrarilor este apreciata a fi mai mare de 30 de zile lucratoare si pe santier lucreaza simultan mai mult de 20 de lucratori;
b) volumul de mana de lucru estimat este mai mare de 500 de oameni-zi.

ART. 48
Declaratia va fi intocmita conform anexei nr. 3 si va fi comunicata inspectoratului teritorial de munca pe raza caruia se vor desfasura lucrarile, cu cel putin 30 de zile inainte de inceperea acestora.
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2013
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea si/sau autorizarea organizarilor de santier si a santierelor ... cyan cyan Declararea si/sau autorizarea organizarilor de santier si a santierelor la ITM/autoritati [i]1. Care sunt obligatiile si prevederile legale d.p.d.v. ssm ... (vezi toată discuția)
Paza la o lucrare in executie Ella59 Ella59 Buna ziua! S-a inceput executia unei lucrari de constructii,(nu este puct de lucru) unde se vor muta paznicii, angajati proprii. Intrebarea este, daca aceasta ... (vezi toată discuția)
Manager proiect si coordonator ssm alin1971 alin1971 In ce masura se poate imputa (de catre inspectorii ITM) unui anteprenor, nenumirea de catre beneficiar a unui Manager de Proiect si a unui Coordonator SSM ... (vezi toată discuția)