avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Anulare contract agentie imobiliara ?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Anulare contract agentie imobiliara ?

Buna ziua,

De curand am vizionat un apartament prin intermediul unei agentii unde ,in prealabil a fost semnat un contract de prestari servicii.
Nu l-am citit atunci,insa doar intreband mi s-a spus ca tot ce reprezinta este ca daca ne hotaram sa il luam prin acea agentie comisionul este de 3%+tva.
Citind ulterior contractul am dedus ca de fapt nu ai cum sa achizitionezi apart respectiv direct de la propietar sau prin intermediul unei alte agentii.Acela este oferit si de catre alte agentii a caror comision este undeva la 2% negociabil.

-Se poate face ceva in sensul asta?
Unde este specificat ceva de anulare unilaterala.
-Se poate un alt contract cu alta agentie cu o data anterioara primului care sa rezolva problema asta?

Din ce e trecut acolo ,cred ca in cazul in care nu se respecta se poate ajunge la o suma de 10k euro de platit.

multumesc,

Cel mai recent răspuns: stefan011 , utilizator 13:40, 5 Aprilie 2015
Conventiile legal incheiate trebuie respectate.
Si dumneavoastra daca ati fi in locul agentiei ati proceda la fel. Au costuri, trebuie sa si le acopere prin acel comision.
Nu este corect ca dumneavoastra, acum dupa ce ati vazut un apartament cu sprijinul acestei agentii, sa va orientati catre alta agentie pentru acelasi apartament.
Eu cred ca acel comision poate fi negociat si diminuat la 2%, daca sunteti hotarat sa-l cumparati.
Buna ziua!
Asa cum ati descris dumneavoastra situatia, apreciez ca cea mai buna situatie este de a negocia comisionul cu agentia.
Ar fi o "portita de iesire" daca puteti dovedi ca ati vizionat anterior imobilul respectiv cu o alta agentie - dar ar fi trebuit sa notificati acest aspect inca de cand ati fi ajuns la parterul imobilului...

Pe viitor, va recomand sincer sa va rezervati 10 minute pentru a citi conventia de vizionare. Cel mai simplu, va intalniti la sediul agentiei, cititi in liniste si abia dupa ce rezolvati eventualele probleme, plecati la vizionare.

Cu stima,
Sunt de acord cu parerile dvs,insa in primul rand lipsa de corectitudine mi se pare ca a lipsit in momentul in care mi s-a raspuns ca acel contract presupune plata acelui comision catre agentie,in cazul in care ma decid sa-l achizitionez prin ei - si nu altceva.Mai mult,dupa ce am dat un telef agentului mi s-a confirmat in continuare ca doar atat inseamna ,cu toate in el e stipulat cu totul altceva.
In fine,avand in vedere ca acelasi apartament apare de cel putin 2-3 ori fie si pe acelasi site,reprezentat de tot atatea agentii ,cu comisione diferite si a caror pret difera si pana cu 5k euro..mi se pare normal sa-l iau de unde este mai convenabil neavand nicio exclusivitate cu nimeni si in fata nimanui ,si fara a considera lipsa de buna simt facand asta.
Oricum ,cred ca o sa o rezolvam,
Multumesc,
Mai am o intrebare..cineva a propus sa inchiei un alt contract cu o alta agentie cu o data anterioara celui despre care vorbim.
Rezolva ceva chestia asta?

Buna ziua,

Sfatul meu este sa dicutati cu agentia cu care l-ati vizionat si sa negociati comisionul. Asa este corect.
Chiar daca aveti si alte contracte cu alte agenti in momentul in care ati fost la vizionare, din cate cunosc, se incheie un proces verbal in care afirmati ca imobilul nu a mai fost vizionat anterior de dumneavoastra.
Trebuie sa gasiti o solutie amiabila cu agentia, este si interesul acesteia sa faca vanzarea. Ori, cred ca este in avantajul acesteia sa incaseze 2% decat nimic.

Alte discuții în legătură

Contract vizionare apartament Tito123 Tito123 Buna seara! Am fost sa vizionam un apartament prin intermediul unei agentii si am semnat un contract de vizionare in care este specificat comisionul de 2% in ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de contract de intermediere cumparare artstma artstma Buna ziua, am si eu o intrebare legata de titlul subiectului, insa inainte sa va povestesc putin cum am ajuns aici. Acu 2 luni am semnat un contract de ... (vezi toată discuția)
Contract rezervare agentie imobiliara 1000 € User6690 User6690 Ma aflu intr-o situatie neplacuta in care ma simt obligata sa cumpar un imobil. Am gasit un anunt pe net, am sunat am programat o vizionare. Dupa 2 zile am ... (vezi toată discuția)