avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comitet executiv

Duminica 29.03.2015 a avut loc adunarea generala reconvocata a asociatiei din care fac si eu parte , nu discut cum s a desfasurat , doar atat pot sa spun : catastrofal
Dupa ce presedintele a prezentat ce a avut de spus si prezentat , am intervenit si am solicitat o intrebare legat de componenta comitetului executiv , mi s a parut mie ceva suspect si anume ca nu erau prezenti vreo 3 membrii alesi acum 2 ani de zile
Am intrebat de ce nu sunt prezenti mai toti membri care alcatuiesc comitetul executiv si sa vedeti ce raspuns primesc : cei 3 membrii care au fost alesi si au dat demisia si comitetul executiv i a inlocuit pe acestia cu altii 3 .
Daca nu intrebam , nici acum nu stiam cine mai face parte din comitetul executiv , mergeam pe cel ales de adunarea generala .
Au urmat cateva discutii aprinse , eu fiind singurul care am mai citit putin legea 230 / 2007, am intrebat cand s a intamplat asta si raspunsul a fost de vreo jumatate de an ! le am spus eu cam cum trebuiau sa procedeze , ei nu si nu ca , comitetul executiv poate alege si vin cu urmatoarele intrebari :
- Cum trebuia sa se procedeze in acest caz ?
- Daca deciziile luate in intervalul de la demisia celor alesi de adunarea generala si inlocuirea lor de comitetul executiv , poate produce efectul scontat ? cu toate ca sau luat decizii multe si mari , de lucrari care nu imi aduc aminte sa fie cuprinse in BVC din 2014
- Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz ? pentru ca sunt sigur ca in procesul verbal de sedinta ( am solicitat sa mi puna la dispozite procesul verbal dar cum nu am primit niciun document pana acum , nici pe acesta nu am sa l primesc ) se va pomeni de validarea acestora , cu toate ca au incercat sa supuna la vot validarea , eu nu i am lasat si nu s a validat nimic.
-
Cel mai recent răspuns: eugen.b , utilizator 12:29, 8 Aprilie 2015
Decizia Curtii Constitutionale cu privire la articolul 26 din Legea 230/2007 nu abroga articolul, ci inlocuieste cuvantul "adoptarea hotararii" cu "comunicarea hotararii".

Curtea constată că autorii excepţiei susţin că prevederile de lege criticate sunt neconstituţionale prin faptul că legiuitorul nu a impus obligativitatea ca termenul de promovare a acţiunii în justiţie îndreptate împotriva hotărârilor adoptate de adunarea generală a asociaţiei de proprietari să fie calculat de la comunicarea hotărârilor adoptate de asociaţia de proprietari, şi nu de la momentul adoptării acestora.

1. Admite excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 26 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi constată că sintagma "de la adoptarea acesteia" este neconstituţională, excepţie ridicată de Gheorghe Alecsăndruţ, Angela Alecsăndruţ, Nicolai Lazari, Svetlana Lazari, Petru Secară şi Geta Secară în Dosarul nr. 3.735/279/2008 al Curţii de Apel Bacău - Secţia civilă, cauze minori, familie, conflicte de muncă şi asigurări sociale.

Extras din Decizia Curtii Constitutionale.nr. 670/2011

Comunicarea inseamna afisarea la avizier, publicarea in vreun fel oarecare astfel incat toti proprietarii sa poata sa ia la cunostinta adoptarea unor hotarari a AG fie ca au fost prezenti la AG, fie ca nu au fost prezenti.
Deci termenul de 45 de zile se pasttreaza dar de la comunicare, nu de la adoptare.

Va multumesc , am inteles cum este cu termenul de 45 de zile , adica ei trebuia sa aduca la cunostiinta proprietarilor hotararile care sau luat in adunarea generala si in sedintele de comitet executiv cu toate ca acolo se iau decizii .
Nu au facut o pana acum , sa fie sanatosi !
Insist , cum ramane cu " inlocuirea " celor care si au dat demisia si deciziile care sau luat cu acestia ? adica pot deveni nule ? sau trebuie sa ma exprim altfel ? eu cred ca se intelege ce doresc .
Multumesc
ca sa devina nule trebuie sa le atacati in instanta prin proces iar in baza hotararii definitive si irevocabile. Abia atunci toate hotarariel si deciziile A.G. si Comitetului Executiv devin nule si se aplica reconversia. Pan atunci trebuie sa le acceptati asa cum sunt ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comitet executiv asociatie proprietari- cati membri? ce functii au? Randadan Randadan Ce trebuie sa inteleg din legea 230/2007 cu privire la comitetul executiv? [i][u]Art. 21 (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Renuntare la functia de presedinte de asociatie tiberiu8mai tiberiu8mai Va rog sa-mi spuneti cum un presedinte de asociatie poate sa ,,scape\\" de acesta functie cel mai simplu si repede ? Un presedinte de asociatie daca refuza ... (vezi toată discuția)
Presedinte bloc ce actioneaza illegal kenzzo2k kenzzo2k Buna ziua In cadrul asociatiei de proprietari a avut loc o sedinta in care s-a discutat si problema angajarii unui expert contabil in vederea tinerii ... (vezi toată discuția)