avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte bloc ce actioneaza illegal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte bloc ce actioneaza illegal

Buna ziua
In cadrul asociatiei de proprietari a avut loc o sedinta in care s-a discutat si problema angajarii unui expert contabil in vederea tinerii contabilitatii in locul administratorului. Supus la vot, a fost respins neavand numarul de voturi necesar.
Ulterior sedintei presedintele s-a deplasat la mai multe apartamente si a mai strans semnaturi ajungand la 24. mentionez ca e vorba de un bloc cu 65 ap. Acesta a urmat si a angajat deja un expert contabil, fara oferta sau licitatie, care va primi 700 lei lunar pentru ceva ce administratorul(care va fi in continuare administrator dar tehnic si casier) primeste deja 500 lei.
Cum putem ataca aceasta decizie? Este valabila daca incalca (dupa cum vad eu) legea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:24, 18 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 27-Legea 230/2007
Adunarea generală a proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
a) alege şi revocă din funcţie preşedintele, membrii comitetului executiv şi cenzorul sau membrii comisiei de cenzori a asociaţiei de proprietari;
b) adoptă, modifică sau revocă hotărâri;
c) adoptă şi modifică bugetele de venituri şi cheltuieli;
d) mandatează comitetul executiv reprezentat de preşedintele asociaţiei de proprietari pentru angajarea şi eliberarea din funcţie a persoanei care ocupă funcţia de administrator imobile sau a altor angajaţi ori prestatori, în scopul administrării şi bunei funcţionări a clădirii;
e) exercită alte atribuţii care i-au fost conferite prin statut, prin acordul de asociere sau prin votul proprietarilor asociaţi.

Daca nu a fost mandatat sa angajeze alti angajati atunci strangerea de semnaturi pe tabel nominal nu este legala.
Puteti incepe cu o sesizare a serv. relatii cu asociatiile de propr din primarie si apoi cu o actiune in instanta pentru desfiintarea contractului de munca a expertului si recuperarea banilor de la cei vinovati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot reclama presedintele blocului? OLLIVIETTE2000 OLLIVIETTE2000 Buna seara,as dorii sa stiu ce pot face pentru ca presedintele de bloc opreste vana de caldura,administrator nu avem,am sunat la radet,mi sa spus ca este ... (vezi toată discuția)
Contractul de mandat al unui cenzor de asociație de proprietari nu a fost votat în adunarea generală. este acela un contract nul (ilegal) ? flory_mr flory_mr Cum se procedează în cazul în care un cenzor nu are Contractul de Mandat votat în Adunarea Generală, conform Legii 196/2018 (de fapt, acolo se votează ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari aurel_hogea aurel_hogea Cenzorul - proprietar din bloc, si-a dat demisia imediat dupa constituirea asociatiei. Nu i s-a facut inca contract de mandat. Daca cineva din bloc, ... (vezi toată discuția)