avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Unde pot reclama presedintele blocului?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Unde pot reclama presedintele blocului?

Buna seara,as dorii sa stiu ce pot face pentru ca presedintele de bloc opreste vana de caldura,administrator nu avem,am sunat la radet,mi sa spus ca este oprita caldura de catre administratie,ca nu este de la ei,am sunat presedintele care imi spune k "el sta in tricou" sunt gravida,sunt plina de draci s.a.m.d.
Spuneti-mi ce pot face k eu simt k e rece in casa in special noaptea.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 23:49, 25 Noiembrie 2010
In primul rand, incercati sa scriti romaneste, altfel este foarte obositor.
K=ca, folositi pe mess, aici este un forum serios.
Referitor la intrebare, aveti la dispozitie prevederile Legii 230/2007, unde la art.27 spune:
ART. 27
Adunarea generală a proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
a) alege şi revocă din funcţie preşedintele, membrii comitetului executiv şi cenzorul sau membrii comisiei de cenzori a asociaţiei de proprietari;
b) adoptă, modifică sau revocă hotărâri;
c) adoptă şi modifică bugetele de venituri şi cheltuieli;
d) mandatează comitetul executiv reprezentat de preşedintele asociaţiei de proprietari pentru angajarea şi eliberarea din funcţie a persoanei care ocupă funcţia de administrator imobile sau a altor angajaţi ori prestatori, în scopul administrării şi bunei funcţionări a clădirii;
e) exercită alte atribuţii care i-au fost conferite prin statut, prin acordul de asociere sau prin votul proprietarilor asociaţi.
In conditiile in care nu va convine de presedinte, il puteti schimba.

Avand in vedere atitudinea presedintelui ,atitudine care este contrara interesului general al proprietarilor,sesizati oficial serviciul specializat din cadrul primariei,care poate dispuna sanctionarea presedintelui in termen mult mai rapid ,fata de eventualele masuri ,care ar fi adoptate de adunarea generala
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
ynocentta, utilizator
In primul rand imi cer scuze,
in al doilea rand nu am cum sa schimb un presedinte de bloc singura,iar in al treilea rand doream sa stiu daca pot face undeva o sesizare pentru ca m-am saturat de oameni mincinosi care nu fac nimic.
Multumesc frumos.
Georgiana Constantinescu
Nu aveti decat optiunea de a-l schimba pe presedinte in adunarea generala.
Dar cum lucrul acesta este foarte dificil daca nu aveti si sprijinul celorlalti vecini ai dv., nu va ramane decat sa incercati o alta sursa de incalzire.
El nu si-ar permite sa faca acest lucru daca nu ar fi incurajat de ceilalti proprietari din bloc numai ca sa nu plateasca ceva bani in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte bloc ce actioneaza illegal kenzzo2k kenzzo2k Buna ziua In cadrul asociatiei de proprietari a avut loc o sedinta in care s-a discutat si problema angajarii unui expert contabil in vederea tinerii ... (vezi toată discuția)
Contractul de mandat al unui cenzor de asociație de proprietari nu a fost votat în adunarea generală. este acela un contract nul (ilegal) ? flory_mr flory_mr Cum se procedează în cazul în care un cenzor nu are Contractul de Mandat votat în Adunarea Generală, conform Legii 196/2018 (de fapt, acolo se votează ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte asociatie proprietari/numar minim membri conducere sorindoru sorindoru a) Sunt presedintele asociatiei de proprietari si doresc sa imi depun demisia. Am convocat sedinta generala cu acest subiect. Care sunt pasii pe care ... (vezi toată discuția)