avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord notarial al vecinilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord notarial al vecinilor

Buna ziua,
ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarea mea nelamurire: Mentionez ca am un bistro la parterul unui bloc, la care vreau sa deschid si o terasa, iar pentru functionarea acesteia, primaria imi cere un acord notarial al vecinilor, nu le este suficient doar cu simplu acord al vecinilor. De ce se cere acest acord notarial al vecinilor, pentru ca m-am interesat ce presupune, si trebuie sa ma duc cu vecinii la notar, iar acestia sa aibe asupra lor si actele lor de proprietate...
Cel mai recent răspuns: Traian Danceanu , Consilier juridic 19:01, 4 Aprilie 2015
alinai36 a scris:
De ce se cere acest acord notarial al vecinilor

Din mai multe motive sau cauze:
- pentru ca primaria nu vrea sa-si asume raspunderea
- pentru ca, legal, vecinii trebuie sa fie intrebati si sa-si dea acordul
- pentru ca dupa inceperea activitatii unii vecini vor reclama la primarie ori vor actiona in instanta ca sa nu desfasurati acea activitate
- pentru ca oamenii din jurul nostru nu se tin de cuvant si acum spun ca sunt pentru iar a doau zi vor fi impotriva
- pentru ca agentii economici care desfasoara asemenea activitati, de multe ori nu respecta normele sanitare, de ordine si liniste publica...
- .................

~ Conținut șters la cerere ~
Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, asa se numeste infractiunea pe care o savarseste functionarul public care va cere acordul vecinilor autentificat la notar.
Pentru schimbarea destinatiei spatiului este necesar acordul proprietarilor cu care se invecineaza spatiul si acordul asociatiei de proprietari. Acest acord imbraca forma actului sub semnatura privata. Cerinta functionarului de a prezenta un acord in forma autentica este abuziva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord vecini pentru schimbare destinatie spatiu comercial-alimentatie publica iuliancc iuliancc Buna seara, Sunt proprietarul unui spatiu comercial aflat la parterul unui bloc de locuinte si doresc schmbarea destinatiei spatiului pentru alimentatie ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial cecalecean daniel cecalecean daniel Buna detinem din anul 1999 un spatiu comercial situat la parterul unui bloc,parterul este in intregime cu sptii comerciale,si pana anul acesta autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor luckysherrif luckysherrif Buna, Acum 4 luni de zile am investit aproximativ 30.000 euro intr-un spatiu comercial din centrul pietonal al orasului cu intentia de a deschide o cafenea. ... (vezi toată discuția)