avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie pentru furt si gestiune fr. (gestiune fr. nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie pentru furt si gestiune fr. (gestiune fr. nu stiu ce inseamna)

Buna ziua doresc lamuriri urgente deoarece eu si sotul suntem acuzati de furt,gestiune fr(nu stiu ce inseamna) si falsuri.
Noi in perioada 2010-2012 am lucrat la firma fratelui nasei de cununie ce avea ca activitate casa de amanet,eu avind si functia de administrator deoarece el dupa ce a deschis firma s plecat din tara si nici pina acum nu a mai revenit in tara.Ei au deschis dar in timp au retras bani din firma fara sa ne semneze undeva si la un moment dat am intrat in situaia in care nu am mai avut bani de rulaj.Firma pina la urma s-a inchis cu datorii si la stat dar din acte rezulta ca la data cind eu nu am mai functionat trebuiau sa fie bani+valoare contracte aur de 10000.Problema este ca in toata perioada de 20 luni de functionare eu nu am avut chitanta pentru chiria care era 1000 ron pe luna si nu este nicaieri trecuta.
Ieri s-au prezentat doi politisti care au lasat citatii si pt mine si pt sotul sa ne prezentam luni pt audieri deoarece ei anul trecut au avut pretentia ca eu sa le dau acei bani10000 dar eu nu am luat bani si acum cum pot eu demonstra ca chiria platita nu este trecuta?Spun direct la politie de unde rezulta diferenta de bani sau trebuie sa cer o expertiza contabila.
Cel mai recent răspuns: paunrodicagabriela , utilizator 21:12, 3 Aprilie 2015
ART. 242*)c.p.
Gestiunea frauduloasă
(1) Pricinuirea de pagube unei persoane, cu ocazia administrării sau conservării bunurilor acesteia, de către cel care are ori trebuie să aibă grija administrării sau conservării acelor bunuri se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Când fapta prevăzută în alin. (1) a fost săvârşită de administratorul judiciar, de lichidatorul averii debitorului sau de un reprezentant sau prepus al acestora, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.
(3) Faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) săvârşite în scopul de a dobândi un folos patrimonial se pedepsesc cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(4) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
#CIN
*) A se vedea şi art. 117 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 46/2013 privind criza financiară şi insolvenţa unităţilor administrativ-teritoriale.

Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 214 alin. 1 din vechiul Cod penal
- alin. (2): art. 144 alin. (1) din Legea nr. 85/2006
- alin. (3): art. 214 alin. 2 din vechiul Cod penal
- alin. (3): art. 144 alin. (2) din Legea nr. 85/2006
- alin. (4): art. 214 alin. 3 din vechiul Cod penal

Un raspuns pt cum abordez problema la politie si a aduce la cunostinta ca eu nu am avut chitanta pt plata chiriei si drept urmare nu am scazut din gestiune valoarea platita timp de 20 de luni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot oare sa-mi optin dreptul in tara asta? melinte adrian melinte adrian in urma cu 15 ani prin metoda MEBO mama mea alaturi de alti colegi au cumparat actiuni la intreprinderea care lucrau, ele doua obtinind 19.5 % din actiunile ... (vezi toată discuția)
Furt Cristina Ifrim Cristina Ifrim Stimati colegi d epe forum, daca un angajator descopera ca un salariat fura din unitate si nu doreste sa cheme Politia dar il cerceteaza disciplinar poate ... (vezi toată discuția)