avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restituire bani confiscati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restituire bani confiscati

In timpul unei perchezitii la domiciliu , pt sotul meu ca fiind suspect intr-un dosar de evaziune fiscala la o firma , mi-a fost confiscata o suma de bani in valuta. Am declarat de la inceput ca am aceasta suma de bani in casa care provin din contul personal de salariu , o parte din ei provenind din descoperire overdraft pt care platesc dobanda lunara . Banii i-am retras si schimat in valuta exact cu o luna inainte de perchezitie, avand toate actele doveditoare in acest sens. Eu lucrez in sistemul bugetar cu un salariu decent si nu am primit in contul de salariu niciodata bani de la sot.Bani ii pastram in casa pt rezolvarea unor probleme de sanate pt care am dovezi medicale. Cand mi-au fost confiscati au zis ca asa e procedura , ca o sa-i primesc inapoi si s-a mentionat in procesul verbal ca-mi apartin.Asa cum mi s-a spus am facut o cerere de restituire catre parchet in care am explicat situatia si am anexat extrase de cont , chitanta de schimb valuta etc. Cererea mi-a fost respinsa ca fiind nelegala si netemeinica. Explicatia fiind ca pana la acest moment procesual exista prezumtia ca bunurile mobile si imobile aflate in patrimoniul sotilor x sunt stapanite in devalmasie. Salariu personal e bun comun? Probabil ca ancheta va fi de durata , este la inceput acum , daca va mai fi si un proces , eu cum pot sa-mi recuperez banii ? va multumesc anticipat pt raspunsuri...

Alte discuții în legătură

Amenda tigari netimbrate (10 pachete) ofi1964 ofi1964 In urma unei perchezitii domiciliare, mi s-a gasit un cartus de tigari fara timbru accizabil , care a fost confiscat. Detineam tigarile pentru consum personal ... (vezi toată discuția)
Mandat perchezitie domiciliar / alte nelamuriri iqwert iqwert Buna ziua tuturor, Am cateva intrebari legate de perchezitii domiciliare/proceses penale: 1: care este procedura legala prin care se obtine un mandat de ... (vezi toată discuția)
Depozit bancar ContSters201565 ContSters201565 In timpul casatoriei, fratele meu ma ajuta cu bani. De cateva ori pe an imi alimenta contul meu personal cu diferite sume de bani. Am extrasele de cont care ... (vezi toată discuția)