avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren

Buna ziua,

In perioada comunismului, bunicilor mei le-au fost luati abuziv 2000mp teren, de catre o fabrica aflata langa proprietatea bunicilor. Pe terenurile noastre, a fost construita o hala a acelei fabrici, care nu mai este folosita de mai bine de zece ani. Noi avem toate actele cu proprietatile bunicilor, inclusiv cu acele luari abuzive de teren. Mostenitor legal este tatal meu, bunicii nemaifiind in viata. Tata a depus la Primaria Orasului in anul 1993 o cerere in care solicita sa i se restituie acel teren luat abuziv. Problema este ca in atatia ani, s-a pierdut acel numar de inregistrare dat de Primarie si cand s-a dus ulterior sa intrebe, i s-a spus ca nu figureaza cu nici o cerere inregistrata acolo!!! Ceea ce mi se pare foarte ciudat!!! De unde putem avea garantia ca nu a revendicat altcineva acel teren? Adica sa i se fi dat in alta parte, fiindca acolo v-am mentionat ca este o hala construita pe el.
Se mai poate face ceva, avand in vedere ca avem de la bunici actele de proprietate ale terenului respectiv si actele in care era solicitat terenul abuziv?! Era mentionat ca bunicii mei trebuie sa-si ia magazia de pe respectivul teren, deoarece din data X, terenul respectiv va intra in proprietatea fabricii Z.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2015
talisman17, utilizator

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren talisman17 talisman17 Buna ziua, In perioada comunismului, bunicilor mei le-au fost luati abuziv 2000mp teren, de catre o fabrica aflata langa proprietatea bunicilor. Pe ... (vezi toată discuția)
Dovada proprietatii nirolf75 nirolf75 Buna ziua Bunicul meu a cumparat un teren agricol pe undeva prin jurul anului 1952. Cand a vrut sa \\\\"oficializeze\\\\" tranzactia la primarie, ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 flaviusnet flaviusnet rezumand o revendicare facuta pe baza legii 10, actiune inceputa in urma refuzului primariei de a raspunde favorab il la pretentiile tatalui meu: imobil ... (vezi toată discuția)