(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) conditiile de munca;
e) salariul;
f) timpul de munca si timpul de odihna.
Art. 42. - (1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegarea sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca.
Art. 48. - Angajatorul poate modifica temporar locul si felul muncii, fara consimtamantul salariatului, si in cazul unor situatii de forta majora, cu titlu de sanctiune disciplinara sau ca masura de protectie a salariatului, in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod.
Dupa cum spune Codul muncii fara consimtamantul dumneavoastra nu poate schimba nici temporar locul muncii si functia decat in doua cazuri: ca sanctiune sau ca protectie (de exemplu daca sunteti insarcinata, bolnava sau nu prezinta siguranta locul de munca pe o anumita perioada)
Nu vad obligativitatea dumneavoastra de a merge in acel loc, numai daca v-a inmanat o notificare in care este prevazuta una din cele doua situatii de mai sus.
Nici daca doreste modificarea functiei dumneavoastra pe motive economice nu va poate forta, in cazul in care nu doriti va desface contractul cu art. 65(1) pentru a beneficia de somaj.
Metrgeti la ITM si incercati sa luati legatura cu un inspector sa va sfatuiasca ce sa faceti in aceste conditii, o sesizare nu ar strica daca va incadrati legal la cele de mai sus.
Daca ar putea angajatorul asa de usor sa modifice o functie si un loc de munca, atunci ne angajam de forma la inceput intr-o functie ca apoi sa jongleze cu noi dupa bunul plac al lui, astfel ca nu vom fi siguri niciodata de locul de munca...atunci nu mai vad rostul obligatia angajatorului conform Codului Muncii:
(11) Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.
(2) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
a) identitatea partilor;
b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
c) sediul sau, dupa caz, domiciliul angajatorului;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative si atributiile postului;
e) riscurile specifice postului;
f) data de la care contractul urmeaza sa isi produca efectele;
g) in cazul unui contract de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora;
h) durata concediului de odihna la care salariatul are dreptul;
i) conditiile de acordare a preavizului de catre partile contractante si durata acestuia;
j) salariul pe baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul;
k) durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana;
l) indicarea contractului colectiv de munca ce reglementeaza conditiile de munca ale salariatului;
m) durata perioadei de proba;
Sper sa rezolvati mai repede la ITM.
Succes