avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda CFR pe nedrept
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda CFR pe nedrept

Buna,
Am primit o amenda din partea CFR de 600 de RON de acum 2 luni, pentru ca nu am avut bilet pe o ruta de aproximativ 70 Km cu destinatia Bucuresti Basarab.
Problema este ca eu nu am calcat in tren de 3 ani de zile si persoana respectiva a oferit datele mele controlorului fara a ii prezenta vreun act de identitate, politia cautand datele respective au corespuns, deoarece erau corecte (o prietena care ma cunoaste a facut asta) si s-a facut procesul verbal pe baza datelor mele oferite in intregime de Politie. Nu mi se pare normala procedura CFR ( asa mi-a fost confirmata de de Politia de la Gara de nord, nu ai act de id ti se cer detalii, daca corespund, ala esti..se mai uita putin si la poza din buletin din sistem si aia e) E poza de la 14 ani, sute de fete seamana cu mine.
Nu mi-este de bani cat mi-este de nedreptate si sa ma trezesc asa cu amenzii din cauza procedurilor de rahat pe care le are Politia Romana .
Vreau sa gasesc persoana care a facut acest lucru si sa demonstrez ca eu nu am fost in acel tren. Am mesaje pe telefon din data respectiva in care spuneam unde sunt, deasemenea multe persoane pot confirma acest lucru. Este anormal!
Ce pot face? doresc sa inaintez o plangere si sa incep demersurile pentru a gasi persoana vinovata! Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Andreeapapucel , utilizator 14:15, 20 Martie 2019
Sa clarificam situatia
Initial afirmati
o prietena care ma cunoaste a facut asta
,ulterior reveniti cu precizarea
Vreau sa gasesc persoana care a facut acest lucru si sa demonstrez ca eu nu am fost in acel tren.

Daca cunoasteti persoana,va este la indemana sa o gasiti
Referitor la PV contraventie,daca va aflati in termenul de 15 zile de la comunicarea PV formulati plangere contraventionala
Faceti referire la
adresa, numele complet, numele parintilor -care apare pe buletinul de la 14 ani- adresa eliberarii,
,sunt date cam greu de retinut
Referitor la varsta,exista diferenta mare fata de buletinul de la 14 ani ?
Buna ziua am avut un conflic cu cineva care ma ranit si pe mine si pe iubitul meu eu am fost mai grav si el a avut mici lovituri persoana respesctiva sa ales cu un dosar penal dar tot ei ca au inceput scandalul am depus plangere impotriva noastra si tot noi am primit amenda in valuoare de 1000 de lei oare dece asta nu inteleg
Vreau sa stiu si eu de ce am primit amenda din moment ce persoana care a inceput scandalul a fost de vine pentru tot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune, falsuri, concurs infractiuni magda_ok magda_ok Buna seara! Ma aflu intr-o situatie delicata deoarece, se pare ca am incalcat grav legea si mi-e frica sa fac inchisoare... Bunica mea de 94ani, urmasa de ... (vezi toată discuția)
Conform carei legi te da jos din tren daca calatoresti fara bilet? alexmari alexmari Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire, in cazul calatoriei pe tren fara bilet, care este articolul de lege care reglementeaza datul jos din tren? Am citit ... (vezi toată discuția)
Geam spart compartiment tren - ce patesc?! Eduard11234 Eduard11234 Buna ziua, eram intr-o seara cu niste prieteni in tren si ne intorceam acasa. Tin sa precizez ca eram la o statie distanta de gara noastra. Eram 5 persoane in ... (vezi toată discuția)