avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna seara ,
Va rog respectuos sa ma ajutati cu o problema . Sunt angajat la o firma de constructii din data de 17.03.2014 cu contract de munca pe perioada nedeterminata , cu salariul brut de 2000 de lei . Patronul firmei , mi-a promis la angajare un salariu mai mare decat cel trecut in acte respectiv 3500 lei si in acelasi timp ca imi plateste un avans pentru un apartament , ce urmeaza sa-l achizitionez . Cu alte cuvinte , sa strang bani la el . Una peste alta , in aceasta perioada de un an de zile , patronul mi-a dat sporadic bani , fara sa semnez vreun stat de plata sau vreo hartie oarecare , la ora actuala avand o restanta la mine de 4000 de euro . Intrebarea mea este daca pot introduce actiune in instanta solicitand salariul neplatit de 2000 lei brut pe luna . Mentionez ca , angajatorul m-a trecut incepand cu luna ianuarie anul acesta in concediu fara plata , fara acordul meu , astfel neputand accesa nici ajutorul de somaj . Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:00, 4 Aprilie 2015
Daca nu ati semnat vreun stat de plata, atunci puteti promova o actiune in isntanta pentru neplata salariului.

Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

Va multumesc . Cam cat dureaza actiunea , cat de repede pot recupera banii si cat ma costa avocatul ?
Durata litigiului depinde de mai multi factori , probatoriul administrat in cauza, volumul de munca al instantei respective , poate intervine si vacanta judecatoreasca etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu misu1972 misu1972 Buna ziua, Va rog respectuos sa ma ajutati cu o problema . Sunt angajat la o firma de constructii din data de 17.03.2014 cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Modificare salariala! BoghiDan BoghiDan Buna seara! Sunt angajat al unei firme care efectuează instalari de telecomunicații. Firma este încadrată ca si firma de construcții, iar începând cu ... (vezi toată discuția)
Salariu neplatit Catalinar Catalinar Am lucrat la o firma timp de 1an si o luna, avand contract de munca pe durata nedeterminata pe perioada de 4 ore (ca sa-i fie mai usor patronului). In contract ... (vezi toată discuția)