Buna seara ,
Va rog respectuos sa ma ajutati cu o problema . Sunt angajat la o firma de constructii din data de 17.03.2014 cu contract de munca pe perioada nedeterminata , cu salariul brut de 2000 de lei . Patronul firmei , mi-a promis la angajare un salariu mai mare decat cel trecut in acte respectiv 3500 lei si in acelasi timp ca imi plateste un avans pentru un apartament , ce urmeaza sa-l achizitionez . Cu alte cuvinte , sa strang bani la el . Una peste alta , in aceasta perioada de un an de zile , patronul mi-a dat sporadic bani , fara sa semnez vreun stat de plata sau vreo hartie oarecare , la ora actuala avand o restanta la mine de 4000 de euro . Intrebarea mea este daca pot introduce actiune in instanta solicitand salariul neplatit de 2000 lei brut pe luna . Mentionez ca , angajatorul m-a trecut incepand cu luna ianuarie anul acesta in concediu fara plata , fara acordul meu , astfel neputand accesa nici ajutorul de somaj . Va multumesc anticipat !
Daca nu ati semnat vreun stat de plata, atunci puteti promova o actiune in isntanta pentru neplata salariului.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Durata litigiului depinde de mai multi factori , probatoriul administrat in cauza, volumul de munca al instantei respective , poate intervine si vacanta judecatoreasca etc.
Recuperare salariu
misu1972
Buna ziua,
Va rog respectuos sa ma ajutati cu o problema . Sunt angajat la o firma de constructii din data de 17.03.2014 cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)