avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand primesc prima pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand primesc prima pensie

In data de 21 decembrie 2014 am primit de la comisie incadrarea in gr.I pensie invaliditate.Incetarea raporturilor de munca a inceput cu 31 decembrie 2014. Dosarul complet de pensionare . care a cuprins si decizia de incadrare , a fost depus pe 02.03.2015.Cand voi primi prima pensie si daca aceasta va fi pentru lunile ianuarie , februarie , martie ,etc.
Cel mai recent răspuns: Vio.57 , utilizator 13:53, 9 Martie 2022
Am primit decizia de pensionare pentru gr.I , care include si indemnizatia de insotitor. Daca merg la comisia de handicap , cu dosarul cerut de ei , primesc si indemnizatia de circa 300 RON lunar? In afara de drepturilor pe care le confera statutul de persoana cu handicap ?
Pensia de invaliditate se poate cumula cu indemnizatia de handicap, adica le veti primi pe amandoua.
Indemnizatia de insotitor de la pensia de gradul I difera de indemnizatia de handicap? Daca da , inseamna ca pe langa pensia de boala si indemnizatia de insotitor primesc si indemnizatie de handicap (circa 300 RON) ?
Le primiti pe toate care le-ati enumerat aici.
Va multumesc mult.Sunteti foarte amabil si prompt.

Alte discuții în legătură

Legi harghitene? Ruda Ruda Buna ziua! Sunt o persoana cu handicap fizic de gradul I din judetul Harghita si am aflat de noua lege privind pensia de invaliditate, conform careia : Decizia ... (vezi toată discuția)
Conditii pensionare - persoane cu dizabilitati - 2016 florintb florintb Bun gasit, Sunt o persoana cu dizabilitati gradul 2, accentuat (din nastere) si am 39 ani. Sunt angajat din anul 2006, in domeniul IT. In acelasi timp, ... (vezi toată discuția)
Pensionara cu pensie de invaliditate gr.ii, cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca + pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire are dreptul la indemnizatie de handicap? piroska48 piroska48 avand pensie de invaliditate gr.II, cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca+pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire, cu deficienta ... (vezi toată discuția)