avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune

Buna ziua, va rog sa ma indrumati pentru a realiza urmatoarele : urmare decesului unei rude, conform legii, detin calitatea de mostenitor alaturi de alti succesori. Doresc sa mandatez o terta persoana sa ma reprezinte cu mandat la dezbaterea succesiunii. De aemenea, doresc sa donez acestei persoane partea din mostenire care-mi revine. Intrebari :
1. Este posibil sa realizez aceste dorinte ?
2. Daca da, pot fi intocmite la acelasi moment si procura de reprezentare si actul de donatie, sau actul de donatie poate fi intocmit doar dupa finalizarea dezbaterii succesiunii ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:18, 5 Aprilie 2015
1. Partial. Puteti imputernici o persoana sa va reprezinte.
2. Actul de donatie se poate face numai dupa ce intrati in posesia certificatului de mostenitor si inregistrarea acestuia la fisc. Pentru a dona trebuie sa prezentati certificat de atestare fiscala, poate sunt proprietati pentru care trebuie facuta iesirea din indiviziune, cadastru, intabulare, etc.
Va multumesc pentru clarificari. Pentru ca eu sunt din alt localitate decat ruda decedata si persoana pe care doresc sa o mandatez, este posibil sa intocmesc mandatul la un birou notarial din localitatea unde domiciliezeu, sau trebuie sa ma deplasez acolo unde se vor desfasura toate actiunile ?
La orice notariat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - donatie fara dezbaterea succesiunii Bencip Bencip Buna ziua. Vreau sa stiu daca se poate face donatie fara a mai face succesiunea,adica persoanele care sunt cuprinse in sucesiune adika: mama, sora si cu mine, ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire elena.ioan 73 elena.ioan 73 Buna ziua!va rog sa-mi spuneti cum e mai bine in cazul meu.Am facut succesiunea dupa tatal meu si acum trebuie facut cadastrul si deslipirea.Daca unul din ... (vezi toată discuția)
Cedare cota parte mostenire parveronica parveronica Buna ziua. Am urmatoarea problema: detin o cota parte de mostenire de pe urma parintilor si as vrea sa o cedez(donez) unuia (sau tuturor celorlalti) ... (vezi toată discuția)