avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune mostenire

Buna ziua!va rog sa-mi spuneti cum e mai bine in cazul meu.Am facut succesiunea dupa tatal meu si acum trebuie facut cadastrul si deslipirea.Daca unul din frati si mama imi cedeaza cota lor mie ,mai trebuie facuta deslipirea lor sau doar a surorii care vrea cota ei?
Buna ziua,
Ca sa va poata dona trebuie sa exista intabularea fiecaruia deci si cadastru si deslipirea si toate celelalte.
Cedarea la dezbaterea succesiunii NU EXISTA.
Ulterior dezbaterii succesiunii va poate dona sau vinde.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Trebuie mai întâi făcută ieșirea din indiviziune si apoi cedarea cotelor părți ... cel mai bine vorbiți cu un cadastrist
Petre Enache, Avocat
Pentru a opera transferul dreptului de proprietate, trebuie sa existe cadastru si intabulare.

Nu este obligatorie partajarea, de vreme ce sunt stabilite cotele-parti din dreptul de proprietate.

Odata ce este individualizata cota-parte din dreptul de proprietate, conform certificatului de mostenitor, ea poate fi supusa instrainarii.

Nu este obligatorie sistarea starii de indiviziune.

Certificatul de mostenitor atesta calitatea de succesor, cotele-parti, precum si bunurile cuprinse in masa partajabila.

Totusi, in anumite situatii, exista o mai mare claritate in ceea ce priveste transferul dreptului de proprietate, daca este realizata imparteala.

Succes.
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune monicaa18 monicaa18 am primit certificat de calitate de mostenitor =mama si cele 3 fiice doresc sa stiu daca mai suntem chemate la doamna notar iar daca nu ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
Cedarea sau vânzarea unei parti Anisoaraflori Anisoaraflori Bună ziua, suntem 4 frați moștenitori. S-a stabilit ca fiecare avem 1/4 din imobil. Unul dintre frați vrea sa îmi dea partea lui. Se poate face acest ... (vezi toată discuția)
Pot ceda partea mea de mostenire? annna22 annna22 As dori sa aflu cum pot proceda in urmatoarea situatie: Bunicul meu a decedat in urma cu multi ani,lasand in urma un teren cu casa de 300 mp.Dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)