Am citit Codul Muncii, Art. 263, Partea a II-a si se pare ca am savarsit o abatere disciplinara, Inca nu stiu la e categorie s-ar incadra insa a fost sub coordonarea managerului de proiec, dar si din neglijenta meat. Ma intereseaza ce gen de sanctiuni se trec in cartea de munca de obicei.
Nicio sanctiune disciplinara nu se inscrie in carnetul de munca. Doar daca sunteti concediat pentru motive disciplinare, se indica temeiul incetarii CIM in carnet.
Daca nu ati fost inca cercetat de o comisie de cercetare disicplinara prealabila si sanctionat ca urmare a acestei cercetari, sunteti deocamdata in situatia de a fi savarsit o fapta SUSCEPTIBILA de a fi considerata abatere disicplinara.
Sanctiunile disciplinare (cu exceptia sanctionarii cu desfacerea disciplinara a contractului de munac) nu se trec in acrnetul de munac.
Ele raman insa in istoricul dvs profesional la firma respectiva, in dosarul dvs de la personal, si eventual pot afecta aprecierile dvs viitoare in firma respectiva.
Abatere disciplinara
rin
Cand codul muncii prevede:
\"Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu ... (vezi toată discuția)