avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abatere disciplinara - ce se trece in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abatere disciplinara - ce se trece in cartea de munca

Buna ziua,

Am citit Codul Muncii, Art. 263, Partea a II-a si se pare ca am savarsit o abatere disciplinara, Inca nu stiu la e categorie s-ar incadra insa a fost sub coordonarea managerului de proiec, dar si din neglijenta meat. Ma intereseaza ce gen de sanctiuni se trec in cartea de munca de obicei.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 10:49, 24 Iunie 2009
Nicio sanctiune disciplinara nu se inscrie in carnetul de munca. Doar daca sunteti concediat pentru motive disciplinare, se indica temeiul incetarii CIM in carnet.
Nu se trec sanctiunile disciplinare in carnetul de munca
Daca nu ati fost inca cercetat de o comisie de cercetare disicplinara prealabila si sanctionat ca urmare a acestei cercetari, sunteti deocamdata in situatia de a fi savarsit o fapta SUSCEPTIBILA de a fi considerata abatere disicplinara.

Sanctiunile disciplinare (cu exceptia sanctionarii cu desfacerea disciplinara a contractului de munac) nu se trec in acrnetul de munac.
Ele raman insa in istoricul dvs profesional la firma respectiva, in dosarul dvs de la personal, si eventual pot afecta aprecierile dvs viitoare in firma respectiva.
si eventual pot afecta aprecierile dvs viitoare in firma respectiva.

De asemenea , pot afecta si premierile oferite de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"santaj" cu desfacere cim pe motive disciplinare Raileanu_george Raileanu_george Va propun spre analiza urmatoarea situatie: Apare o situatie conflictuala intre angajat si manager determinata de lipsa unei delimitari clare in ceea ce ... (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara rin rin Cand codul muncii prevede: \"Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca format electronic Jojolino Jojolino Doresc sa stiu daca sactiunile primite se trec in cartea de munca... Multumesc (vezi toată discuția)