In anul 2007 am contractat un credit de nevoi personale fara garantii in valoare de 8500 EUR. Durata de creditare a fost de 9 ani , respectiv 2007-2016. Eu am platit ratele la timp de un an dupa care din cauza pierderii locului de munca nu am mai avut posibilitati financiare ptr. a platii in continuare.. Din cauza lipsei de perspectiva din Romania am plecat in acel an in strainatate la munca si din cate imi amintesc creditul parca a fost cesionat unei firme de colectare creante.
Mentionez ca eu in 2008 nu detineam bunuri pe numele meu, nu mai eram angajat in Romania, si nu mai locuiam la vechea adresa, situatia mea financiara era dezolanta..
In anul 2011 am revenit ptr o perioada de 9 luni in Romania si am fost angajat cu salar minim pe economie. In acest an am putut sa imi deschid un cont la o banca si sami fac un abonament la romtelecom ceea ce mi sa parut un bic bizar sincer eu banuind ca bonitatea mea va fi practic zero..
La sfarsitul anului 2011 am plecat din nou din tara si avand un job stabil aici de mai bine de 3 ani nici nu m-am mai gandit serios sa ma intorc in urmatorii 5 ani... Insa faptul ca a existat o continuitate in viata mea profesionala, mi-a adus beneficii financiare si ipe mine ma adus in punctul in care pot sa imi fac ganduri despre problema cu creditul lasat in urma in Romania.
Pe forumuri sunt diverse postari si pareri legate de prescrierea dupa 3 ani.. Cum se aplica acesta prescriere in cazul meu? Se aplica defapt? Ultima plata sa facut in 01.2008 si eu contact de atunci nu am mai avut cu nimeni...nici cu banca nici cu firma de colectari creante..
Cum s-ar fi putut intrerupe prescrierea de 3 ani in cazul meu de catre banca sau de catre firma de recuperari creanta?
Risc sa activez vreun "monstru" daca fac o cerere la Biroul de Credit ptr a vedea situatia mea? Din cate stiu trebuie sa trimit o copie dupa buletin, iar in noul buletin figurez cu o noua adresa ( la care nu locuiesc eu fiind plecat ). Pe mine doar m-a ajutat cineva sa-mi fac mutatia ..ptr ca trebuia reinoit buletinul..nu as vrea sa-i pun recuperatorii pe cap persoanei respective..! Se transmite adresa mea noua bancii si firmei de recuperari?
Ultima mea intrebare este legata de biroul de credit, si anume:
O sa fiu toata viata inregistrat in biroul de credit ca rau platnic daca nu achit acest credit? Termenul de 4 ani de stergere se aplica doar la creditele achitate?
Daca nu v-a cautat nimeni pana acum, si eu opinez ca datoria este prescrisa.
Prescriptia se intrerupea daca faceati dvs. o plata voluntara in contul creditului.
Puteti sa va adresati cu o cerere Biroului de credite pentru a vedea care este situatia dvs. fara nicio problema. Nu afecteaza prescritia datoriei dvs.
Multumesc ptr feedback! Eu sunt destul de sigur ca ei m-au cautat, doar ca nu m-au gasit..practic am fost cam inexistent in tara..neavand adresa, telefon etc....deci eu nu am de unde sa stiu ce scrisori mi-au trimis ei acasa!
Prescriere datorie
mariustec
Buna seara..deranjez cu o intrebare:daca am avut un credit la o banca iar dupa un timp neachitand ratele aceasta la cesionat unei firme de recuperari creante ... (vezi toată discuția)