avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie PV-depasire pe trecere de pieton
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie PV-depasire pe trecere de pieton

Buna ziua,

Vineri la ora 8 seara circulam pe o strada la periferia orasului
brasov si in fata mea un autoturism si si in fata lui o masina de politie, care circulau pe acelsi sens cu mine, m-am bagat in depasire dupa trecerea de pieton , dar surpriza cand depaseac autoturismul politis dim fata mea franeaza si aprinde girofarele si ma opresc. Coboarea politaiul se legitimeaza si opreste si masina din spatele meu cea pe care am depasit-o. Ma intreaba stiti ce ati facut ca ati depasit pe trecere de pieton , eu evident ii explic ca nu era trecere si de ce as depasi pe trecere cand am vazut ca e masina de politia in fata .
Imi face PV ,amenda 400 lei si permis suspendat 30 de zile , la obiectie : scriu ca imi reZerv dreptu sa contest si ca nu sunt de acord .
Nu semnez PV si semneaza soferul din spatele meu ca martor.

Ce sanse am daca contest PV in instanta ? Mentionez ca am 3 pasageri ca martori cu mine in masina.
Contestati pv si solicitati citarea pasagerilor din masina drepr martori inclusiv a celui care a semnat pv. Martorul politiei a semnat doar ca nu ati vrut sa semnati pv dar are si calitatea de martor ocular. Platiti jumatate din minimul amenzii in termen de 2 zile lucratoare de la comunicarea pv si apoi depuneti plingere in termen de 15 zile de la comunicare. Cu un certificat de grefa luat de la judecatorie va luati permisul de la politie pina la o hotarare definitiva a inst. de judecata. Daca pierdeti procesul trebuie sa predati permisul in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hot jud.
Asta urma sa si fac ,dar eu voiam sa aflu daca am sanse in instanta sa castig , precizez faptul ca era seara , si politia era in fata nu avea cum sa ma filmeze ,el spunand ca m-a vazut prin oglinda..
Aveti sanse in conditiile in care martorii confirma ca nu ati depasit pe trecerea de pietoni. Depinde ce va declara si cel depasit. Justificarea politistului ca v-a vazut in oglinda este "slaba" si poate fi demontata de martori in conditiile in care vizibilitate era redusa iar constatarea prin oglinda a fost doar de cateva fractiuni de secunda. Cum a putut el sa constate doar cu "coada ochiului"?
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2015
cyan, moderator
Este greu sa ne dam cu presupusul despre sansele dvs,depinde de modul cum formulati contestatia,de probele administrate.Contestand procesul verbal aveti in primul rand sansa de a va recupera carnetul si de a tergiversa aplicarea sanctiunii dispuse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda rutiera + permis suspendat xyz1 xyz1 Astazi am depasit un logan de politie inafara localitatii, acesta circula cu 65-70kmh iar limita era 90kmh. Dupa 500m a venit dupa mine cu girofarele si mi-a ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal necordare prioritate pieton grecudan1 grecudan1 Buna ziua. Citind pe acest forum despre intimplarile nefericite care le au unii soferi cu organele de politie, m-am hotarit sa prezint si eu problema mea, in ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru depasire neregulamentara deejaydanyaero deejaydanyaero buna ziua, am si eu o nevoie de o informatie pt ca vreau sa stiu mai concret, miercuri seara am fost oprit de o patrula de politie locala , eram la volan , ... (vezi toată discuția)