Buna ziua ,
Va rog , foarte frumos , sa imi spuneti cum trebuie sa procedez , la urmatoarea speta :
Pe data de 23.12.2015 administratorul companiei a facut o cerere in numele meu , pentru a intra in concediu fara plata , pe trei luni ,in perioada 01.01.2015-31.03.2015 . Intrucit are restante salariale fata de mine , nu am fost de acord si am scris cu pixul pe cerere ca nu sint de acord . Am depus la secretariat , cu nr de inregistrare o cerere in care specificam faptul ca nu sint de acord pina nu ni se plateste toate datoriile restante Datoriile nu se platesc ptr ca nu vrea administratorul . In luna decembrie a intrat in companie plati de miliarde .
Pentru ca am probleme cu colana , nu sint inventate , de pe data de 05.01.2015 pina pe data de 20.03.2015 am fost internat in spilal de doua ori , mi s-a facut RMN . Am urmat si urmez tratament , fizioterapie etc . cred ca sint pe drumul cel bun si scap de operatie . Pe 20.03.2015 nu am mai putut sa imi iau medical intrucit firma nu a mai vrut sa imi dea adeverinta in care sa se specifice cite zile de concediu medicale am . Mi s-a spus de la spital , de catre neurochirurg ca pot sta in recuperare si tratament , cu aviz pana la 180 de zile .
Mentionez faptul ca administratorul a fost retinut de catre DNA . De o luna , o luna si jumatate este acasa , in arest la domiciliu . Are arest pina pe data de 18.04.2015. Este cercetat ptr evaziune fiscala .
Intrebarile mele sint :
- In arest la domiciliu , nu are voie sa se ocupe de conducerea firmei ? Sa semneze acte , concedii medicale etc.
- Concediile medicale nu au fost aprobate , semnate si bagate la plata .
- Nu vrea sa imi dea adeverinta ptr spital si doctorul de familie .
-De pe data de 20.03.2015 , pot intra in CO si cite zile am deptul , pentru ca , daca ma hotarasc si plec , sa nu ma puna sa dau banii inapoi . Sa intru in CFP ? Eu de pe data de 20.03.2015 , nu sint la firma , intrucit , la sediu , a inchis usile si restul de angajati i-a mutat la sediul altei companii a administratorului . Nu doreste sa ma primeasca . Nu mi-a dat nimic la mana . Ce trebuie sa fac in aceasta situatie ?
Am depus reclamatii la ITM si CNAS si astept raspuns de la ei .
Pot de pune si o reclamatie la DNA , cu cele semnalate , cu dovezi scrise , ptr cele afirmate de mine ? Cosider , ca neplata salariilor , a CM , nu se incadreaza la evaziune fiscala ? Refuzul eliberarii adeverinta medical la ce se incadreaza ?
Vineri , am fost chemat acasa la el , i-am adus CM in original de la firma si mi-a spus verbal ca nu imi plateste nimic .
Firma , nu este in insolventa , faliment etc . Astept un raspuns de la dumneavoastra la aceste probleme .
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
18:45, 5 Aprilie 2015