avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Vânzare fara riscuri autoturism unor persoane, pentru ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Vânzare fara riscuri autoturism unor persoane, pentru REMAT

Bună ziua!
Am un autoturism, fabricat în 1997, şi doresc să îl vând, deoarece nu mai mă încumet să conduc, din cauze de vârstă, sănătate şi trafic. Am încercat, prin anunţuri să îl vând, pentru că autoturismul este încă in stare de funcţionare, având doar 46500 km la bord, iar motorul funcţionează foarte bine. Nu am găsit cumpărător.
Am găsit nişte anunţuri, care le preiau pentru a le preda la REMAT, ocupându-se de transport, acte , radieri, atât de la taxe şi impozite, cât şi de la poliţie, oferind o sumă modică. Acest lucru, îmi convine, pentru că nu pot să mă deplasez pentru rezolvarea acestor probleme.
Vreau să vă întreb, dacă ştiţi despre aceste modalităţi şi dacă pot avea incredere în aceste anunţuri şi care sunt formalităţile ce trebuie făcute pentru predarea autoturismului.
Vă mulţumesc pentru înţelegere!
Vă doresc o zi bună!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:12, 5 Aprilie 2015
Atentie sporita cu astfel de situatii,deoarece dvs pentru materializarea interesului,aveti obligatia sa puneti la dispozitia tertului concomitent atat bunul mobil cat si documentele acestuia
ocupându-se de transport, acte , radieri, atât de la taxe şi impozite, cât şi de la poliţie

De regula ,de astfel de probleme se ocupa o anumita categorie pe cetateni,care de multe ori,demonstraza in realitate ca nu sunt atat de corecti pe cat lasa de inteles la demararea demersurilor
Referitor la procedura de radiere bun mobil,daca dvs nu incheiati procura notariala in favoarea tertului,acesta nu poate sa va reprezinte si sa desfasoare acte si actiuni in numele dvs
Mulţumesc!
Dar dacă inchei un contract de vânzare-cumpărare?
În acest caz, cum se procedează?
Daca incheiati contract de vanzare cumparare,apelati la notar sau unitate specializata
-numai dupa ce intrati in posesia c/v bunului mobil tranzactionat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism ionut1978 ionut1978 Buna ziua! Am o rugăminte la dumneavoastră dacă mă puteți ajuta cu un răspuns ...In luna mai 2014 am achizitionat un autoturism adus din Germania. L-am ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa radiez o masina de la politie? UGenna UGenna Am un cumparator pt. masina care imi zice ca o ia pt dezmembrat,si mi - zis sa facem numai act de mana.Pt a o radia de la fisc si politie nu trebuie sa am un ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto barbosul barbosul Salutare! Va scriu in legatura cu urmatoarea situatie: am gasit o masina veche, de vanzare. Problema este ca tipul care o vinde o are de la tatal lui, care e ... (vezi toată discuția)