Buna ziua! Am o rugăminte la dumneavoastră dacă mă puteți ajuta cu un răspuns ...In luna mai 2014 am achizitionat un autoturism adus din Germania. L-am inscris la financiar la mine insa nu i-am facut cartea la RAR.. Am circulat 3 luni cu numere rosii dupa care nu am mai circulat ..mi-am platit impozitul si m-am hotarat sa o vand. in luna mai 2015 am reusit sa o vand unui domn, fara a face contract de vanzare cumparare, care m-a rugat sa-l las pana in septembrie cu actele motivând ca trebuie sa repare motorul etc. Am fost de acord...in luna septembrie nu mai m-a contactat sa-i dau fiscalul...l-am sunat eu insa nu mai mi-a raspuns la telefon, intr-un final mi-a dat mesaj ca nu mai are nevoie de fiscal..nu-mi mai raspunde la telefon
Am luat legatura la primarie sa scot din evidente autoturismul iar doamnele de la finante mi-a spus ca ""modalitatea de scoatere a unui mijloc de transport din evidentele fiscale sunt: contract de vanzare-cumparare sau adeverinta de predare la un centru de fier vechi. In cazul d-voastra trebuie neaparat contract de vanzare-cumparare. Trebuie neaparat sa faceti un contract de vanzare-cumparare cu respectivul, pentru a scoate mijlocul de trasport din evidenta"".
Eu acum am ramas inregistrat la fiscal cu autoturismul ..ce trebuie sa fac ca sa radiez autoturismul din evidentele finantelor??? Mulțumesc!
Dupa cum corect v-au informat angajatele administratiei fiscale,pentru radierea vehiculului din evidenta fiscala,este necesar sa incheiati document de tranzactionare bun mobil,contract de vanzare cumparare incheiat prin notar sau prin unitati specializate