Este vorba despre un gard la limita de proprietate facut de parintii mei. Dupa ce parintii au pus gardul respectiv, celalalt vecin a inaltat pamantul pe o distanta de 10 - 12 m, chiar langa gard, astfel incat acum peste gard pamantul are o inaltime de aproximativ 30 - 35 cm. Problema este ca in aceste conditii, gardul se deterioareaza datorita umezelii, etc... din pamant.
Intrebarea este ce se poate face in acest caz pentru a obliga vecinul sa ia pamantul din dreptul gardului? Legea ma protejeaza in astfel de cazuri? Precizez ca am discutat cu el si raspunsul a fost: "Fiecare face ce vrea in curtea lui"
Fiecare proprietar este obligat să se îngrijească de bună starea zidului comun și este răspunzător de stricăciunile, cauzate prin imprudența , fapta, neglijența lui, potrivit art. 998-999 cod civil. Acesta poate fi condamnat chiar și la daune.
Prin urmare, faceți fotografii ale gardului iar în cazul că se va deteriora veți avea dovada, în instanță, de stricăciunea produsă.
Vedeți și art. 663-665NCC.
Pe de altă parte fiecare coproprietar va avea dreptul să se poată folosi materialmente de zidul comun și să facă ce dorește, cu condiția de a nu împiedica folosința acestuia sau a-i schimba destinația.
Gard comun
PAUER
EU SI VECINUL AVEM UN GARD COMUN,CARE DIN CAUZA UNOR NEINTELEGERI,TREBUIE INCHIS PT. A-MI PROTEJA INTIMITATEA SI PT. A NU DA PRILEJUL UNOR NOI DISPUTE. GARDUL ... (vezi toată discuția)
Tot servituti...
Sara^
eu si verisoara mea avem de la tati mostenire o suprafata de pamant care este formata din o casa, gradina de pe langa casa si livada cu meri. Jumatate de casa, ... (vezi toată discuția)