avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sulta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sulta

Buna seara,

Tatal meu,actualmente decedat a obtinut in urma unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva tot terenul din curtea comuna cu plata unei sulte.
Tatal meu nu a platit aceasta sulta pana la moartea sa intervenita la 3 ani si 8 luni dupa pronuntarea hotararii.In urma succesiunii facuta la decesul sau eu ca unic mostenitor am preluat apartamentul sau si terenul de asemenea.
Intrebarea mea este dupa cum urmeaza: Sunt eu acum datoare a plati aceasta sulta ori exista vre-un termen de prescriere.Mentionez ca de la moartea tatalui meu au mai trecut inca aproape 6 ani.

Va multumesc cu anticipatie!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:13, 6 Aprilie 2015
Termenul general de prescripție a dreptului de a cere executarea sultei este de 3 ani. de la data hotărârii
Vedeți dacă această sultă a fost înscrisă și în cartea funciară pentru a fi radiată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere sulta din cf. buna ziua , problema mea este urmatoarea ,tatal meu detine un ... valente valente Buna ziua , problema mea este urmatoarea ,tatal meu detine un teren care este grevat de o datorie unor rude sub forma de sulta,am cerut in instanta prescriptia ... (vezi toată discuția)
Radiere sulta din cartea funciară tinu78 tinu78 In februarie 2010 in urma unui hotărâri judecătorești sa stabilit plata sultei pentru 5 persoane dintre care si bunica mea care in 2012 a decedat, 2 ... (vezi toată discuția)
Unul dintre soți a decedat foarte curând după divorț și partaj. cum poate vinde apartamentul celălalt soț? gro013 gro013 Va rog sa-mi recomandati unde si cum trebuie facuta succesiunea in situatia urmatoare : sotul belgian, decedat in 2007, sotia româncă, au doi copii din ... (vezi toată discuția)