avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit de nevoi personale cu ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit de nevoi personale cu ipoteca

Buna ziua

In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca pentru o perioada de 30 ani.
Datorita faptului ca m-am imbolnavit (sunt expert contabil) in 2010 mi-am pierdut aprox 90 % din clienti, ceea ce a determinat imposibilitatea achitarii in continuare a ratelor.
In anul 2013 am fost anuntati de hotararea judecatoreasca privind incuviintarea executarii silite a imobilului prin executor judecatoresc.
Mi s-au poprit contul bancar in care se vira salariul meu-in proportie de 100%, cu toate ca am si alte necesitati personale-primordial este asigurarea mijloacelor banest necesare cumpararii medicatiei necesare permanente pina la sfarsitul vietii.
Din 2013 si pina in prezent cu toate ca s-au organizat numeroase licitatii, niciodata nu s-a prezentat nicio persoana intersata de acest imobil. Dupa luarea la cunostinta a inceperii executarii silite am parasit imobilul, mutandu-ma la mama mea, deoarece nu aveam alta solutie. In acest timp imobilul se degradeaza, impozitul pe imobil il platesc an de an, dar intrebarea mea este urmatoarea:
presupunand ca nimeni nu va voi sa achizitioneze acest imobil, care este perioada de timp dupa care se va prescrie aceasta executare silita, in cati ani voi putea si eu sa am un cont bancar in care sa nu fie blocat pina la ultimul leu care exista in el, iar cu imobilul ce se va intampla?
Daca exista acest termen de prescriptie al executarii silite a imobilului, care este acesta, si, ce se va intampla cu acest imobil dupa expirarea termenului de prescriptie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:37, 6 Aprilie 2015
In prima faza poate aparea perimarea executării silite, in termen de 6 luni de la neindeplinirea de catre creditor a anumitor acte, caz in care se poate introduce o noua cerere de executare silita, inauntrul termenului de prescriptie de 3 ani; insa daca creditorul este diligent si stie ce are de facut, nu veti scapa de executare toata viata.
Cat priveste banii din cont, daca exista in cont bani, acestia va vor fi luati toti, iar in ceea ce privesc veniturile periodice acestea vor putea fi supuse retinerii doar in proportie de 1/3 din ce va intra in cont, insa trebuie sa instiintati executorul si banca, desi cel mai bine ar fi sa nu incasati banii prin banca, ci in mana numerar.
Cat priveste termenul de prescriptie pentru imobil, daca este respectata o anumita procedura, imobilul poate fi supus executarii silite la nesfarsit, si anume pana se vinde sau pana piere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit nevoi personale sole_io sole_io Buna, Am luat in 2008 un credit de nevoi personale , fara garantii si giranti. Ultima rata platita sf anului 2008 , ulterior dupa 3 luni am aflat fara ... (vezi toată discuția)
Executare silita redinciucconstantin redinciucconstantin pe 26-01-2014 se prescria o datorie am primit somatie de plata pe 30-01-2014 data postei de la executor mai poate fi pusa in executare (vezi toată discuția)
Lamuriri suspendare executare silita si recuperare sume platite leus leus va rog un raspuns in urmatoarea situatie: Am avut o executare silita de la o societate de recuperare , pentru suma de 4050 lei, pentru un titlu executoriu din ... (vezi toată discuția)