avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... OG nr. 9/2000 privind nivelul dobanzii legale pentru ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

OG nr. 9/2000 privind nivelul dobanzii legale pentru obligatiile banesti

Am avut control de la Curtea de conturi prin care s-a stabilit ca trebuie sa calculam penalitati pentru facturi emise si neincasate la scadenta in perioada 2011-2012. La un client am avut o conventie semnata in 2006 fara data de xpirare si fara acte aditionale, in care nu era precizata rata dobanzii. Am inteles ca trebuie sa aplic OG nr.2000 in ceea ce priveste procentul ratei dobanzii pentru calculul penalitatilor. Imi este neclar insa cum trebuie sa aplic aceasta ordonanta, respectiv
Cel mai recent răspuns: doni , utilizator 09:04, 6 Aprilie 2015
respectiv o sa aplic o dobanda de referinta a Bancii Nationale fixa (cea din 2006 de la semnarea contractului) sau o actualizez la nivelul ratei dobanzii de referinta a Bancii Nationale in vigoare la momentul scadentei facturilor din 2011 si 2012? Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati contractuale ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Avem un contract incheiat cu o societate si in acest contract nu sunt prevazute penalitati pentru intarzierea platii facturilor. Exista o lege ... (vezi toată discuția)
Restituire imprumut in transe eugen82 eugen82 Cu mai bine de un an in urma am imprumutat pe cineva cu suma de 10.000 euro pentru 3 luni. Am redactat in scris un act. I-am dat numarul meu de cont in ... (vezi toată discuția)
Nu am marja in contractul de credit florenta_22 florenta_22 Am un credit de nevoi personale din 2008 si la calculul dobanzii nu am trecuta nicio marja,scrie asa:in primele 40 luni rata dobanzii este 11.60 % ... (vezi toată discuția)