avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare

Conform art. 42 din Codul Muncii, detasarea de la privat la stat a unui salariat care are ctr. de munca partial de 2 ore cu un salariu mic se va face exact in acelasi conditii din pct. de vedere al timpului, salariului putand fi si altul, nu? Pentru a se putea face detasarea pentru un prg. de 8 ore, exista un termen minim de zile in care sa se faca modificarea in revisal de la 2 ore la 8 ore inainte de detasare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 7 Aprilie 2015
NU, dar modificarea trebuie facuta in perioada in care salariatul NU este detasat si nu are contractul suspendat din diverse motive.
Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească angajatorul care beneficiază de măsura detaşării sunt următoarele: să existe la data la care se dispune măsura, să aibă acelaşi fel de posturi şi condiţii de muncă cu cele ale angajatorului care a dispus măsura, să aibă personalitate juridică integrală şi distinctă de cea a angajatorului care a dispus detaşarea.
În cazul detaşării unui salariat încadrat cu contract individual de muncă cu timp parţial, durata muncii la noul angajator va fi corespunzătoare, neintervenind o modificare a contractului de muncă sub acest aspect. (Valeriu Zanfir, Modificarea contractului individual de muncă, în Raporturi de muncă nr. 10/2003, Editura Tribuna Economică, Bucureşti, 2005, p. 25-26) .

Daca postul pe care se doreste a fi detasat salariatul este un post cu norma intreaga , atunci angajatorul care a decis detasarea poate face modificarea timpului de munca al salariatului in cauza si cu o zi inainte de a se incepe detasarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru unombun unombun O simpla intrebare: in conditiile in care lucrez in ture,iar turele sint scurtate la 5h 30\' in asa fel incit cu orele din weekendul lucrator 11h simbata+11h ... (vezi toată discuția)
Detasare si nesuspendarea cim DoinaT DoinaT In situatia detasarii de la un SRL la o entitate publica ( cu 8 ore), angajatul a ramas angajat cu o ora la SRL ; este corect?...avand in vedere prevederile ... (vezi toată discuția)
Preaviz din cauza detasarii daliladalila daliladalila Am primit decizie de detasare si am hotarat sa imi dau demisia. Am trimis demisia inainte cu 2 zile de plecare (decizia o primisem cu o zi inainte) iar ... (vezi toată discuția)