avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Limitarea chelt. cu tiketele cadou -din punct de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Limitarea chelt. cu tiketele cadou -din punct de vedere a imp. profit

In anul 2014 ,am acordat salariatilor tikete cadou ( Paste si Craciun ) in valoare totala 8200 lei ( ct 5328).Mentionez ca fond salarii 2014 a fost de 237650 lei .Fiecare salariat a primit bonuri in val de 200 lei , atat de Paste cat si de Craciun. Pe statele de plata, la total venituri impozabile , le-am impozitat cu 16%.

Intrebare : Din punct de vedere al calculului impozitului pe profit 2014 sunt deductibile in totalitate aceste cheltuieli, respectiv 8200 lei ?
Cel mai recent răspuns: DEVA CONTABILITATE , Contabil 15:48, 9 Aprilie 2015
Buna ziua,
situatia este un pic mai complicata:
-pentru Paste si Craciun, tichetele date catre persoanele care nu au copii(minori) sunt asimilate salarilor(se plateste la stat impozit si contributii , si din partea angajatorului si pentru angajat), si sunt 100% deductible la calculul impozitului pe profit.
-pentru Paste si Craciun, tichetele date catre persoanele care au copii minori, nu se retine nimic(nici impozit nici contributii) pana la suma de 150 lei, ce depaseste aceasta suma este asimilat salarilor.

Pentru impozitul pe profit sunt deductibile cheltuielile sociale, în limita unei cote de până la 2%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului.



Revin cu o completare, daca sunt tichete cadou tiparite in baza L. 193/2006, atunci se datoreaza impozit indiferent cu ce ocazie au fost date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare tichete cadou nicoletapasca10 nicoletapasca10 Limitarea chelt. cu tiketele cadou -din punct de vedere a imp. profit In anul 2014 ,am acordat salariatilor tikete cadou ( Paste si Craciun ) in valoare ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou pentru toti salariatii zzenovia zzenovia LA MULTI ANI tuturor! Ajutati-ma, va rog . Unitatea noastra a acordat tichete cadou ( 20 buc.= 200 lei valoare/salariat) in luna decembrie 2008.Tichetele ... (vezi toată discuția)
Tichetele cadou IVAN ALINA IVAN ALINA in legatura cu tichetele cadou oferite salariatilor de Paste si anume: Noi avem in firma 17 copii minori ai salariatilor dar am vrea sa primeasca toti ... (vezi toată discuția)